Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako olakšati bolove u leđima?

Kako olakšati bolove u leđima?

Kako olakšati bolove u leđima?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.12.2012.
  • Broj pregleda: 2.669
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Treća dob

Švedska masaža

Ovo je najčešća vrsta masaže i osnova je za neke druge vrste masaža u nastavku. Osnovna svrha je opuštanje mišića, ali ona i poboljšava protok kisika u tijelu i oslobađa od toksina. To je opuštajući oblik masaže pomoću ulja, gnječenja i nježnih, ali čvrstih pritisaka koji gode.

Masaža vrućim kamenjem

Koristi se švedska masaža kao predložak u kombinaciji s vrućim kamenjem. Oblutci su grijani, a zatim smješten duž kralježnice ili na energetskim centrima po tijelu. Toplina kamenja pomaže opustiti mišiće, što omogućava terapeutu da primijeni dublji pritisak koji smiruje živčani sustav.

Masaža dubokog tkiva

Ako ste kronično ukočeni i osjećate napetost u vratu i ramenima, masaža dubokog tkiva možda može pomoći. Gdje god imate ukočenost mišića u tijelu, tu su obično adhezije u mišićima, tetivama i ligamentima. Za vrijeme terapije terapeut fizički razgrađuje te adhezije pomoću izravnog, dubokog pritiska. I da, takav duboki pritisak može uzrokovati malo boli.

Tajlandska masaža

Ovaj tip masaže će vas opustiti poput joge. Terapeut vas nježno masira koristeći ruke, koljena, noge i stopala. Osjetit ćete se puni energije nakon masaže i sigurno ćete ju probati još koji put.

Akupresura

Ova iscjeljiteljska praksa iz tradicionalne kineske medicine slična je akupunkturi, samo bez igala. Terapeut primjenjuje pritisak rukama ili prstima na različite točke na tijelu za vraćanje pravilnog protoka energije u cijelom tijelu te sprječava i liječi određene bolesti i stanja, kao što su mučnina, napetost mišića i glavobolje.

Shiatsu

Shiatsu je japanski oblik masaže sličan akupresuri. Dok je u zapadnom svijetu „novi" oblik masaže, u Japanu s eprakticira već tisućama godina. Terapeut koristi pritisak prsta i dlana duž nevidljivih energetskih putova u tijelu, točnije, meridijana kako bi poboljšao protok energije.

Refleksologija

Ovdje se svakom dijelu tijela pristupa kroz točke na stopalima. Refleksologija, poput akupresure i shiatsua, pokušava obnoviti protok energije u tijelu.

Muscle Rub - toplinom protiv bolova

Muscle rub je krema na bazi mentola s toplinskim djelovanjem. Koristi se za smanjenje bolova i ukočenosti u mišićima nakon rada ili treniga, bolova usljed nagnječenja i uganuća, kod ukočenosti zglobova, reumatskih bolova, te za olakšanje bolova u leđima, ishijalgije i lumbaga.

Krema se umasira na željeno područje kože 2 do 3 puta dnevno. Bolno područje zagrijava i trenutno smanjuje bol u mišićima i zglobovima te poboljšava cirkulaciju. Pogodna je za sve dobne skupine, rekreativce i sportaše.

Dostupna je u ljekarnama i biljnim drogerijama.

Biska d.o.o.
Tavankutska 2a, 10000 Zagreb
Tel: 01 6600 892
Fax: 01 6601 553
mail: info@biska.hr
www.biska.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije