Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!

Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!

Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Ne mogu ni zamisliti kako to mojoj snahi uspijeva, ali zahvaljujući njezinoj pomoći inkontinencija me više ne sputava kao prije i mogu opušteno provoditi vrijeme sa svojom obitelji.

Oporavljajući se od loma kuka boravila sam kod svojeg sina Marka i njegove supruge Margarete. Uz trud i podršku najmilijih dobro sam se oporavila, hodam samostalno ali poteškoće s oslabjelim mjehurom su i dalje tu. Kada sam izgubila kontrolu nad mjehurom i smočila jastuk omiljenog naslonjača koji čak nije ni bio moj, uplašila sam se jer nisam znala što učiniti. Dok sam otklanjala mrlje s jastuka moja unučica je vidjela da me to potreslo pa je otišla po Margaretu.

Margareta je trkom sišla, a ja sam rekla da mi se dogodila nezgodica i da nije ništa strašno. Mislila sam da sam se izvukla, ali Margareti ništa ne može promaknuti.

Stalno mi je govorila da bih trebala razgovarati s liječnikom, ali ja sam izbjegavala odlazak kao i razgovore o tome. Mislila sam da će se stanje riješiti kad mi kuk zaraste, ali nije išlo na bolje. Nisam više mogla biti opuštena sa svojom obitelji, a ono što mi je najteže palo je da nisam mogla u šetnju sa svojim unucima.

Odlazak liječniku

Jednog je poslijepodneva Margareta sišla u kuhinju sa časopisom i člankom o inkontinenciji. Poslušala sam je jer moja rješenja više nisu funkcionirala. Pokazala mi je članak o upijajućim gaćicama koje bi odgovarale mojim potrebama jer su poput običnog donjeg rublja, a isto tako se i koriste. Margareta i ja smo otišle kod liječnice po savjet i razgovor o mom stanju.

Naša je liječnica bila uistinu ljubazna i rekla je da joj s istim problemom tjedno dolaze najmanje tri pacijenta. Jako me iznenadilo kada sam čula kako je inkontinencija učestala.

Nakon posjeta shvatila sam da moje stanje i nije tako neuobičajeno, a da uz odgovarajuću zaštitu ne moram ovisiti o drugima i mogu biti aktivna kao i prije. Otišle smo u ljekarnu raspitati se o zaštiti koja bi mi najbolje odgovarala. Po preporuci ljekarnika prvo sam isprobala besplatan uzorak TENA Pants upijajućih gaćica za pokretne osobe koji smo naručile na www.tena.hr.

Ponovno sam zaigrana baka i uživam sa svojom obitelji

Iznenadilo me da su zbilja udobne i mekane kao obično donje rublje, a isto tako jednostavne su za korištenje. Osjećam kao da mi se vratilo samopouzdanje, ne pribojavam se više istjecanja i mirisa te osjećam da se mogu opustiti i igrati s unucima te tako omogućiti njihovoj mami da se malo odmori. Uživam u obiteljskom životu sa svojom obitelji i veselim se šetnjama i igrama s unucima.

Besplatne uzorke TENA Pants Normal naručite na www.tena.hr ili nazovite besplatni telefon 0800 464 465.

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama s ortopedskim pomagalima.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije