Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!

Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!

Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.11.2017.
  • Broj pregleda: 111
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ponovno sam opuštena i zaigrana baka!
Kategorija: Treća dob

Ne mogu ni zamisliti kako to mojoj snahi uspijeva, ali zahvaljujući njezinoj pomoći inkontinencija me više ne sputava kao prije i mogu opušteno provoditi vrijeme sa svojom obitelji.

Oporavljajući se od loma kuka boravila sam kod svojeg sina Marka i njegove supruge Margarete. Uz trud i podršku najmilijih dobro sam se oporavila, hodam samostalno ali poteškoće s oslabjelim mjehurom su i dalje tu. Kada sam izgubila kontrolu nad mjehurom i smočila jastuk omiljenog naslonjača koji čak nije ni bio moj, uplašila sam se jer nisam znala što učiniti. Dok sam otklanjala mrlje s jastuka moja unučica je vidjela da me to potreslo pa je otišla po Margaretu.

Margareta je trkom sišla, a ja sam rekla da mi se dogodila nezgodica i da nije ništa strašno. Mislila sam da sam se izvukla, ali Margareti ništa ne može promaknuti.

Stalno mi je govorila da bih trebala razgovarati s liječnikom, ali ja sam izbjegavala odlazak kao i razgovore o tome. Mislila sam da će se stanje riješiti kad mi kuk zaraste, ali nije išlo na bolje. Nisam više mogla biti opuštena sa svojom obitelji, a ono što mi je najteže palo je da nisam mogla u šetnju sa svojim unucima.

Odlazak liječniku

Jednog je poslijepodneva Margareta sišla u kuhinju sa časopisom i člankom o inkontinenciji. Poslušala sam je jer moja rješenja više nisu funkcionirala. Pokazala mi je članak o upijajućim gaćicama koje bi odgovarale mojim potrebama jer su poput običnog donjeg rublja, a isto tako se i koriste. Margareta i ja smo otišle kod liječnice po savjet i razgovor o mom stanju.

Naša je liječnica bila uistinu ljubazna i rekla je da joj s istim problemom tjedno dolaze najmanje tri pacijenta. Jako me iznenadilo kada sam čula kako je inkontinencija učestala.

Nakon posjeta shvatila sam da moje stanje i nije tako neuobičajeno, a da uz odgovarajuću zaštitu ne moram ovisiti o drugima i mogu biti aktivna kao i prije. Otišle smo u ljekarnu raspitati se o zaštiti koja bi mi najbolje odgovarala. Po preporuci ljekarnika prvo sam isprobala besplatan uzorak TENA Pants upijajućih gaćica za pokretne osobe koji smo naručile na www.tena.hr.

Ponovno sam zaigrana baka i uživam sa svojom obitelji

Iznenadilo me da su zbilja udobne i mekane kao obično donje rublje, a isto tako jednostavne su za korištenje. Osjećam kao da mi se vratilo samopouzdanje, ne pribojavam se više istjecanja i mirisa te osjećam da se mogu opustiti i igrati s unucima te tako omogućiti njihovoj mami da se malo odmori. Uživam u obiteljskom životu sa svojom obitelji i veselim se šetnjama i igrama s unucima.

Besplatne uzorke TENA Pants Normal naručite na www.tena.hr ili nazovite besplatni telefon 0800 464 465.

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama s ortopedskim pomagalima.

Komentari

Najnovije

Najčitanije