Isprobajte 10 trikova koji će spriječiti gubitak prtljage na aerodromima!

Isprobajte 10 trikova koji će spriječiti gubitak prtljage na aerodromima!

Isprobajte 10 trikova koji će spriječiti gubitak prtljage na aerodromima!
  • Objavljeno: Petak, 21.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zamislite da ste došli na svoje odredište i tada ste shvatili da je vaša prtljaga na potpuno drugom kraju svijeta. I nema šanse da uskoro stigne. Savršeni godišnji odmor upravo odlazi k vragu jer ne možete do odjeće i higijenskih potrepština.

Kako biste umanjili mogućnost gubitka prtljage i uživali u svim odjevnim kombinacijama koje ste ponijeli sa sobom, primijenite ovih par jednostavnih savjeta i uživajte u zasluženom odmoru!

Osigurajte posebno vrijednu prtljagu

Bolje je osigurati vrijedne stvari jer ćete na taj način moći dobiti odštetu od osiguranja. Isplati se uložiti jer ćete biti sigurniji i opuštenije ćete putovati.

Prijavite se ranije

Prtljaga se najčešće izgubi ako se u posljednji trenutak prijavljujte za let. Veća je vjerojatnost da prtljaga neće biti u avionu s vama jer jednostavno ne može tako brzo biti ukrcana.

Odmah se riješite starih oznaka

Ako volite sakupljati naljepnice na prtljazi kako bi vas podsjećale na putovanje, postoji opasnost da će greškom biti poslana na neko od tih odredišta. Bolje je staviti oznaku s imenom jer će uvelike olakšati traženje prtljage ako se izgubi.

Birajte svijetlu boju prtljage

Ako ne želite da vam prtljagu uzme netko drugi ili da se izgubi u moru istih boja, odaberite svijetlu boju ili uzorak. Lakše ćete uočiti i preuzeti svoju prtljagu.

Nemojte prenatrpati kovčeg

U brzini se koferi i torbe bacaju jedni na druge. Što je torba teža, veća je vjerojatnost da će se tom prilikom oštetiti.

Zamolite osoblje da stavi naljepnicu "Osjetljivo" na vašu prtljagu

Recite osoblju na šalteru da imate stvarno krhke stvari u kovčegu i dobit ćete posebnu oznaku. To znači da će s vašom prtljagom pažljivije postupati.

Ako je moguće, izaberite direktni let

Direktni letovi gube manje prtljage nego letovi s presjedanjem. Ako morate presjedati, pazite da razmak između letova bude barem jedan sat. Tako ćete imati veće šanse da će stići prebaciti vašu prtljagu.

Koristite zaštitnu foliju

Često se smijemo ljudima koji zamataju svoju prtljagu prozirnom folijom u zračnoj luci ali ovo je izvrstan način da zaštitite prtljagu od oštećenja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije