Energetski pristup tretmanu: Što svaki maser i fizioterapeut treba znati?

Energetski pristup tretmanu: Što svaki maser i fizioterapeut treba znati?

Energetski pristup tretmanu: Što svaki maser i fizioterapeut treba znati?
 • Objavljeno: Četvrtak, 12.05.2022.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Živimo u razdoblju velikih globalnih promjena. S jedne strane imamo mnoge događaje koji nas sve na svjetskoj razini zaokupljaju i na nas utječu, stavljaju u osjećaj nedoumice i neizvjesnosti, a s druge nekima neprimjetan, ali postojan porast osvještavanja pojedinaca, duhovnog oslobađanja i globalne interakcije raznih škola svijesti čija učenja ulaze u naš svakodnevni život. Takvo duhovno buđenje prisiljava nas na suočavanja samih sa sobom, na preispitivanje dosadašnjih načina života, obrazaca i društvene ostavštine tjerajući nas da napravimo vlastitu čistku.

Klijent na terapiju unosi svoje probleme

Prosječni klijent koji dolazi u studio na masažu ili tretman sa sobom u prostor unosi i mnoštvo svojih problema koje je energetski natovario na svoje tijelo. Situacije s kojima se susreće koliko i stresne, za njega su veliki izazov. Svaki pojedinac koji živi u ovim vremenima htio to ili ne, dio je jedne veće zajednice, te na njega utječu i svi trenutni globalni trendovi. Dakle, izazovi koji nastaju za trenutne terapeute kojima se pojedinci okreću za pomoć i olakšanje svojeg stanja postaju sve veći.

Klijent ima potrebu olakšanja svog stanja koje je rezultiralo fizičkom boli ili nelagodom. Olakšanje i pomoć traži od strane svog terapeuta.

Osobe koje se bave masažama trebale bi znati:

 • Kada s klijentom razmjenjujete bliski prostor, dolazi i do razmjene vaše energije
 • Samom pripremom prostora u kojem se odvija tretman odradili ste veliki dio posla
 • Vaša energija koja je u visokoj vibraciji također potpomaže klijenta
 • Namjera kojom pristupate tretmanu je također od velike važnosti
 • Ponekad postoji duhovna strana objašnjenja zašto je vaš klijent odabrao upravo vas za terapeuta.

Terapeut je osoba oboružana tehnikama kojima može pomoći klijentu olakšati stanje. Radom terapeuta dolazi do otpuštanja kod klijenta. Gledajući na navedenu situaciju kroz svijet energije, klijent osim otpuštanja na fizičkoj razini, uvijek i redovito doživljava i otpuštanja na energetskoj razini pa i mnoga otpuštanja sežu čak do duhovnog sloja.

Terapeut i rad na vlastitoj energiji

Kako bi terapeut bio (energetski) spreman suočiti se s onime što je njegov klijent unio sa sobom u studio, terapeut je sam primoran raditi na svojoj energiji, vlastitom osvještavanju, razumijevanju svojih energija. Dapače, nije dovoljno da samo primjenjuje vlastite naučene manualne tehnike već da nauči primjenjivati jednu drukčiju vrstu modusa operandi koji uključuje zalaženje u polje čiste svjesnosti.

bol u leđima, maser

Ono što se zbiva u korelaciji energija terapeut-klijent, davatelj-primatelj, nije moguće izbjeći, ali je zato moguće proraditi na vlastitom osvještavanju, naučiti neke nove tehnike koje se mogu kombinirati u radu s tehnikama masaže te tada u primjeni stvaraju jedno sasvim novo okružje rada za terapeuta, odnosno novo okružje u kojem će tu novostvorenu razliku u radu terapeuta klijent primijetiti, prihvatiti i još više cijeniti.

Ili zamislite to ovako: polazili ste neku školu i učili tehniku masaže, trebalo vam je vremena kako bi ste sve što učite savladali i konačno ste krenuli raditi s klijentima, primjenjivati naučeno. Nakon nekog vremena shvaćate da je vaš rad s klijentom postao rutina, više se ne morate toliko zaokupljati pitanjima hoćete li dobro i pravilno primiti ruku, nogu, pozicionirati sebe, odmjeriti pritisak… jer tretman koji manualno radite već imate „u malom prstu“ i vidite kako vam vaša rutina daje prostor u kojem ne morate biti toliko usredotočeni na detalje koji su vas ranije zaokupljali. Ujedno doživljavate moment u kojem imate mogućnost staviti svoj mozak „na pašu“ ili iskoristiti tu novopronađenu slobodu i podići svoj pristup u vremenu provedenom s klijentom na jedan veći nivo, na vrijeme provedeno u svjesnosti. Takva vaša odluka učinit će veliku razliku u kvaliteti vašeg rada podjednako u odnosu na vašeg klijenta kao primatelja, ali i u odnosu na vas kao davatelja.

Što svaki maser i (fizio)terapeut treba naučiti?

Time dolazimo do onoga što bi svaki (fizio)terapeut ili maser trebao naučiti:

 • Brinuti za svoje zdravlje podjednako je važno (ako ne i važnije ) kao i briga za klijenta
 • Biti u kontaktu s vlastitom duhovnosti osnova je psiho-fizičkog zdravlja
 • Prostor u kojem se odvija tretman utječe na energiju prostora
 • Stanje u kojem terapeut pristupa tretmanu utječe na energiju tretmana
 • Klijent je često nesvjestan i otpuštanja do kojih dolazi isto su tako nesvjesno otpuštena
 • Klijent i terapeut interakcijom djeluju međusobno jedan na drugoga
 • Terapeut koji shvaća kako povisiti vlastitu vibraciju samom višom vibracijom odradio je dio tretmana, zaštitio sebe od klijentovih nižih vibracija i promijenio energiju prostora u kojem se odvija tretman
 • Terapeut koji razumije kako ući u najviše moguće stanje svijesti shvaća da je njegova prisutnost sama po sebi dovoljna kako bi se potaknulo iscjeljenje
 • Iscjeljenje za klijenta nikad nije samo na fizičkoj razini i nikad nije samo prestanak fizičke boli
 • Iscjeljenje je ravnoteža na svim razinama postojanja.

Ako ste se našli u navedenome, provjerite moju skoru radionicu koju ću održati u Makronovi u Zagrebu.

Piše: Tatjana Pavlic Blažon

Autorica je svestrana osoba. Po struci je pravnica, a osim toga vodi Studio Hara u Čakovcu i Varaždinu te više godina radi s vježbačima kao i pojedinačno s klijentima s kojima radi na iscjeljivanju. Do rada s energijom došlo je kao rezultat dugogodišnje osobne prakse meditacije te kao svojevrstan poziv. Kako vjeruje da smo najbolji u onome što je naša unutarnja svrha i što nam donosi najviše radosti u životu, unatoč društvenom okruženju u kojem nailazi na zapreke u prihvaćanju takvog oblika terapeutskog rada, na sreću svih ustrajala je, slušala svoje srce i sada vam može prenijeti svoja mnoga bogata i zanimljiva iskustva rada na iscjeljivanju. Više informacija potražite na YouTube i Facebook stranici Transformation Healing by Tatjana.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije