Eteričnim uljima do više razine energije

Eteričnim uljima do više razine energije

Eteričnim uljima do više razine energije
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoje različite vrste eteričnih ulja koje se mogu koristiti za povećanje razine energije. Većina tih ulja se može miješati i koristiti zajedno. Iako svako eterično donosi čudesne prednosti za razinu energije, neke vrste se u tome dodatno ističu.

Eterično ulje bosiljka

Bosiljak stimulira nadbubrežnu žlijezdu, uklanja mentalni umor i bistri misli. Eterično ulje bosiljka ne bi smjele koristiti trudnice. Također, trebate znati da postoje 2 osnovne vrste eteričnog ulja bosiljka - egzotični i francuski (slatki) bosiljak. Samo se francuski bosiljak smije koristiti u aromaterapiji jer je sigurniji i ima bolji miris.

Eterično ulje đumbira

Eterično ulje đumbira potiče rad živčanog sustava, zbog čega je naročito učinkovito kada se niste dovoljno naspavali. Eterično ulje možete kombinirati s uljem limete ili nekog drugog citrusnog voća kako bi učinak bio još bolji.

Eterično ulje limete

Eterično ulje limete je odlično u trenucima kada osjećate poteškoće s koncentracijom, a naročito je učinkovito kada trebate naporno raditi ili učiti više sati. Odlično se slaže s uljem bosiljka, đumbira i ružmarina.

Eterično ulje mente

Menta istovremeno stimulira i opušta. Savršeno se slaže s ružmarinom i bosiljkom. Možete odabrati metvicu koja je sigurnija za djecu. Istraživanja su pokazala da metvica može pomoći i u ublažavanju simptoma depresije.

Eterično ulje ružmarina

Eterično ulje ružmarina stimulira i odlično je u trenucima kada se osjećate umorno, imate nisku razinu energije i tjeskobni ste. Možete ga miješati s uljem bosiljka, limete i mente kako bi učinak bio još bolji.

Kako koristiti eterična ulja za podizanje razine energije?

Postoje različiti načini korištenja eteričnih ulja u svrhu podizanja razine energije, ali je najučinkovitiji način inhaliranje mirisa. Možete neko ulje koristiti samo ili ga miješati s drugim vrstama eteričnih ulja i napraviti mješavinu koja vam savršeno odgovara.

Smjesu trebate držati u staklenoj tamnoj bočici. Bez straha eksperimentirajte dok ne pronađete omjer omiljenih ulja koji vam najviše odgovara. Prije svake upotrebe, bočicu dobro protresite kako bi se ulja pomiješala.

Metoda 1

Udišite miris ulja direktno iz bočice ili dodajte nekoliko kapi ulja u svijećnjak za eterična ulja. Prije nego zapalite svjećicu, dodajte malo vode

Metoda 2

Nabavite bočicu sa špricom i pomiješajte ulja s vodom. Pošpricajte mjesto u kojemu boravite i tako rasporedite miris na cijeli prostor.

Metoda 3

Pomiješajte 250ml filtrirane vode, 1 žlicu votke i 30 kapi mješavine eteričnih ulja. Sve izlijte u bočicu sa špricom i koristite kao osvježivač zraka.

Metoda 4

Ako volite nanositi ulja na tijelo, prvo mješavinu pomiješajte s neutralnim uljem, kao što je biljno ulje ili kokosovo ulje. Nemojte dodavati više od 30 kapi mješavine ulja. Možete ulje umasirati u tijelo ili dodati u toplu kupku.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije