Što nismo znali o lošem zadahu?

Što nismo znali o lošem zadahu?

Što nismo znali o lošem zadahu?
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Voće i povrće poboljšava zadah

Povećanjem konzumacije svježeg voća i povrća ćete smanjiti učestalost lošeg zadaha. Voće i povrće sadrži visok postotak vode, koja pomaže u održavanju vlažnosti usne šupljine. Slina je prirodan osvježivač usne šupljine.

Miris češnjaka ostaje čak i nakon pranja zubi

Nakon što se češnjak probavi, njegove supstance se apsorbiraju u krvotok i zatim dolaze do pluća. Pluća potom oslobađaju zrak, a vi imate neugodan zadah. Pranje zubi i ispiranje vodicom je trenutno rješenje.

Zeleni čaj poboljšava zadah

Dokazano je da polifenoli iz zelenog čaja smanjuju učestalost lošeg zadaha, ali također i rizik od nastanka karijesa i bolesti desni. Svi čajevi sadrže polifenole, ali ih zeleni čaj sadrži u nešto većoj količini.

Loš zadah može biti simptom raznih medicinskih stanja

Ako patite od kronično lošeg zadaha, moguće je da patite od infekcija respiratornog sustava, dijabetesa, bolesti jetre ili bubrega. Posjetite stomatologa. Ako on ustanovi da uzrok lošeg zadaha nije usna šupljina i problemi sa zubima ili desnima, trebali biste posjetiti liječnika.

Crveno meso pogoršava zadah

Učestala konzumacija crvenog mesa može pogoršati zadah. Ostaci crvenog mesa ostaju među zubima, ponekad čak i nakon čišćenja koncem, što uzrokuje neugodan zadah.

Slina utječe na zadah

Slina ispire čestice hrane u ustima, stoga će osobe s jako suhim ustima imati loš zadah jer će u njihovim ustima ostati čestice hrane.

Neki lijekovi pogoršavaju zadah

Oko 400 lijekova, koji se daju na recept, mogu uzrokovati suhoću usne šupljine. Što manje sline imate u ustima, to je veći rizik od nakupljanja bakterija i nastanka lošeg zadaha.

Upala krajnika uzrokuje loš zadah

Loš zadah, upaljeno grlo, poteškoće s gutanjem i groznica su neki od simptoma upale krajnika. Upala krajnika najčešće uzrokuje i loš zadah. Grgljanje zelenog čaja i destilirane vode može pomoći.

Bolesti desni uzrokuju loš zadah

Simptomi bolesti desni su krvarenje desni, konstantan loš zadah i povlačenje zubnog mesa do te mjere da se mogu vidjeti korijeni zuba.

Prehrana značajno određuje zadah

Ako često jedete sireve, meso ili suhomesnate proizvode, vaš zadah će većinu vremena biti neugodan. Posavjetujte se sa stomatologom oko izbora namirnica.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije