Evo kako na prirodan način možete ublažiti urinarnu infekciju

Evo kako na prirodan način možete ublažiti urinarnu infekciju

Evo kako na prirodan način možete ublažiti urinarnu infekciju
  • Objavljeno: Utorak, 23.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Svi koji su barem jednom imali infekciju mokraćnog sustava, znaju koliko ovo stanje može biti frustrirajuće. Urinarne infekcije su jedna od najčešćih upala koje se javljaju u ljudskom tijelu.

Češće se javljaju kod žena, ali od njih mogu patiti i muškarci. Razlog tomu jest što žene imaju kraću mokraćnu cijev, stoga bakterije lakše uđu u mokraćni mjehur.

Simptomi urinarne infekcije

Urinarna infekcija može zahvatiti jedan ili više dijelova urinarnog trakta. Najčešći simptomi urinarne infekcije su:

  • bolno i često mokrenje

  • bol u području abdomena

  • pojava krvi u urinu

Osim što urinarne infekcije mogu biti bolne, često ih se teško riješiti. Srećom, infekcije mokraćnog sustava većinom nisu ozbiljne, ali ako se ne liječe mogu se proširiti na bubrege i krvotok te postati opasne po život. Kada se infekcija proširi na bubrege, može dovesti do oštećenja i ožiljaka na njima.

Ako reagirate na vrijeme, urinarnu infekciju možete ublažiti i na prirodan način. Ovo su neki od savjeta koji u tome mogu pomoći:

1. Konzumirajte dovoljno vode

Iako mokrenje može biti bolno uslijed infekcije mokraćnog sustava, važno je piti što više tekućine, pogotovo vode. Što više vode konzumirate to ćete češće mokriti, a mokrenje pomaže ispiranju štetnih bakterija.

2. Ne zadržavajte mokraću

Zadržavanje urina ili ignoriranje nagona za mokrenjem dovodi do bržeg razmnožavanja bakterija u mokraćnom sustavu. Zato trebate uvijek mokriti kada osjetite potrebu.

3. Konzumirajte hranu bogatu probioticima

Probiotici pomažu zdravlju probavnog sustava i potiču imunitet. Također mogu biti učinkoviti u liječenju i prevenciji urinarnih infekcija, pogotovo kod žena jer pomažu obnovi kolonije dobrih bakterija. Hrana bogata probioticima uključuje jogurt, kefir, kiseli kupus i meke sireve.

4. Povećajte unos vitamina C

Pojačan unos vitamina C može pomoći u prevenciji urinarnih infekcija. Razlog tomu jest što vitamin C jača imunološki sustav i zakiseljuje mokraću čime pomaže sprječavanju upale.

5. Koristite dodatke prehrani

Brusnica je jedna od najpoznatijih biljaka koja se već godinama koristi za ublažavanje simptoma urinarnih infekcija. Kao prirodno rješenje protiv upale mokraćnih puteva možete isprobati Yasenka URO Balance, dodatak prehrani koji sadrži inovativnu kombinaciju ekstrakta brusnice, D-manoze, ptičjeg dvornika i vitamina C. URO Balance pruža trenutno olakšanje upale mokraćnih puteva, a može se koristiti i preventivno kod ponavljajućih upala.

Kod pojave prvih simptoma urinarne infekcije je potrebno odmah reagirati, kako se upala ne bi proširila i uzrokovala dodatne probleme.

Više informacija saznajte na www.yasenka.hr/proizvod/uro-balance

Vitashop

Najnovije

Najčitanije