Muči vas upala mjehura? Evo kako je riješiti!

Muči vas upala mjehura? Evo kako je riješiti!

Muči vas upala mjehura? Evo kako je riješiti!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Infekcije mokraćnog sustava jedne su od najčešćih vrsta infekcija i svake godine pogađaju milijune ljudi. Gotovo polovica žena u svijetu u jednom trenutku svog života doživi neku od infekcija mokraćnog sustava, a većinom je riječ o upali mjehura.

Upala mjehura najčešća je vrsta infekcije mokraćnog sustav koja se može razviti kada bakterije preko mokraćovoda uđu u mokraćni mjehur. Upala mjehura može uzrokovati neugodne simptome, poput iznenadnog nagona za mokrenjem, bolova tijekom mokrenja i grčeva u trbuhu. Ako se ne liječe, infekcije mokraćnog mjehura se šire na bubrege ili krv.

Srećom, upala mjehura se može izliječiti. Postoji nekoliko prirodnih načina da ublažite simptome, a na raspolaganju su i brojni preparati koji pomažu u liječenju upale mjehura i sprječavaju ponovnu pojavu.

Ovih savjeti će vam pomoći kod upale mjehura.

1. Pijte puno tekućine

Hidratacija je uvelike povezana s upalom mjehura jer redovito mokrenje može pomoći da izbacite bakterije iz mokraćnog sustava i tako spriječiti nastanak infekcije. Ako unosite manje tekućine, onda i rijetko mokrite, a urin koji ostane u mjehuru povezan je s povećanim rizikom od razvoja mokraćnih infekcija pa se svakako držite dnevne preporuke od 2 l tekućine dnevno i redovito mokrite.

2. Unesite dovoljno vitamina C

Povećani unos vitamina C može smanjiti rizik od infekcija mokraćnog sustava. Redovite dnevne doze vitamina C povećavaju kiselost mokraće i tako uništavaju bakterije koje uzrokuju infekciju.

3. Usvojite zdrave navike

Usvajanje zdravih navika pomoći će vam da spriječite upalu mjehura, a ovo su neke od najvažnijih:

  • nemojte zadržavati urin predugo jer dolazi do nakupljanja bakterija, što rezultira upalom mjehura
  • uriniranje nakon spolnog odnosa pomaže smanjiti rizik od mokraćnih infekcija
  • osobe sklone mokraćnim infekcijama trebale bi izbjegavati spermicide jer povećavaju rizik od nastanka infekcija
  • nakon korištenja toaleta obrišite se od nazad prema naprijed jer suprotni smjer uzrokuje širenje bakterija po mokraćnom sustavu pa se povećava rizik da se upala ponovno razvije

4. Pijte sok od brusnice

Brusnica je poznata kao voće koje čuva zdravlje mokraćnog sustava. Sok od brusnice jedan je od najpoznatijih prirodnih lijekova koji sprječava zadržavanje i ulazak bakterija u mokraćni sustav, sprječavajući tako infekcije. Redovito konzumiranje nezaslađenog soka od brusnice, a u to se ne ubrajaju komercijalni sokovi iz trgovačkih lanaca prepuni skrivenog šećera, učinkovito sprječava nastanak infekcija mokraćnog sustava. Osim toga, neki stručnjaci tvrde da je korištenje proizvodima s ekstraktom brusnice ekvivalentno dvjema dozama soka od brusnice, što može smanjiti rizik od infekcija mokraćnog sustava za čak 50%.

5. Uzmite provjerene prirodne proizvode

Kao prirodno rješenje protiv upale mjehura tu je Yasenka URO Balance, dodatak prehrani koji sadrži inovativnu kombinaciju ekstrakta brusnice, D-manoze, biljke ptičjeg dvornika i vitamina C. Yasenka URO Balance pruža trenutno olakšanje upale mokraćnog sustava, a može se koristiti i preventivno, kod ponavljajućih upala.

Kod pojave prvih simptoma upale mjehura najbolje je reagirati odmah.

Više informacija saznajte na www.yasenka.hr/proizvod/uro-balance

Vitashop

Najnovije

Najčitanije