Holistički lijekovi za pet uobičajenih bolesti

Holistički lijekovi za pet uobičajenih bolesti

Holistički lijekovi za pet uobičajenih bolesti
  • Objavljeno: Srijeda, 20.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zapadna medicina je često kritizirana zbog okretanja lijekovima kada prirodni pristup može biti jednako učinkovit. Evo pet uobičajenih bolesti i prirodnih lijekova koji ih mogu ublažiti. Koristite zdrav razum i zapamtite da je važno provjerite sa svojim liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana liječenja.

Glavobolje

Tigrova kost se tradicionalno koristi u kineskoj medicini za liječenje boli, ali tigrova mast sastoji se od biljnih sastojaka. Ona može tretirati glavobolju, kao i bolove u mišićima i ugrize komaraca. Aromaterapija također može pomoći kod blage glavobolje. Pokušajte masirati glavu s nekoliko kapi ulja lavande.

Prehlada i gripa

Iako su rezultati mješoviti, neke studije su pokazale da echinacea može skratiti prehladu. Na prvi simptom, uzmite tinkturu echinacee u vodi četiri puta dnevno dok se simptomi ne povuku. Također se predlaže sirup od bazge, koja također može pomoći ublažiti simptome prehlade. Isperite grlo slanom vodom za ublažavanje upale grla, i jedite puno sirovog ili lagano kuhanog češnjaka, koji ima antivirusna svojstva.

Alergije

Istraživanja su pokazala da je biljka repuh učinkovita za liječenje peludne groznice i alergije na travu. Sprej slane vode za nos može pomoći isprati pelud.

Poremećaji spavanja

Nesanica je često simptom nekog drugog problema, kao što su depresija, anksioznost ili kronična bol. U tim slučajevima, važno je doći do korijena problema, ali ima puno prirodnih načina djelovanja. Meditacija i duboko disanje mogu pomoći da se tijelo opusti. Studije pokazuju da melatonin smanjuje vrijeme potrebno da zaspite, povećava osjećaj pospanosti i može povećati trajanje sna.

Zatvor

Ključno prirodno rješenje za zatvor je prehrana bogata vlaknima, poput voća i povrća, cjelovitih žitarica i mahunarki. Pijte puno vode, jedite sušeno voće, izbjegavajte brzu hranu. Ako stanje potraje, javite se svom liječniku.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije