Jeste li i vi snažna žena sa slabom štitnjačom?

Jeste li i vi snažna žena sa slabom štitnjačom?

Jeste li i vi snažna žena sa slabom štitnjačom?
  • Objavljeno: Utorak, 24.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Tko su te snažne žene? Smatrate li sebe snažnom ženom? Zašto? A kako znate vam je štitnjača slaba? Kako znate da nije? Kad postaje prekasno za saznanja?

Prekasno je kad ostariš prije vremena. Imaš 40-50 god i osjećaš se kao stara baba. Bole te zglobovi, mišići, ujutro ti treba vremena da se odmrzneš, umorna si, demotivirana, izgubila si sjaj u očima.

Najgore je kad izgubiš sjaj u očima.

Štitnjača je kriva za sve

Kad upitam žene koji je Vaš problem, najčešće kažu: “štitnjača." To uglavnom znači da je za sve kriva štitnjača.

Kriva je što više ne mogu raditi kao zvijer.
Kriva je što više ne mogu ugoditi suprugu.
Kriva je što nemam živaca za djecu.
Kriva je za lošu kosu, unatoč dobrom frizeru.
Kriva je za debljanje, unatoč zdravoj hrani.
Kriva je za suhu kožu, unatoč skupoj kremi.
Kriva je što imaju sve, a nisu zadovoljne.

Štitnjača je kriva za sve. Makar su tu i srce, pluća, bubrezi…a posebno bih naglasila trbuh i mozak. A u trbuhu i mozgu započinju svi problemi. No, štitnjača je najviše kriva.

Do prije par godina skoro da nisu znali da ta mala žlijezda i postoji. Misliti da je štitnjača kriva, krivo je mišljenje. Mi smo krivi što smo štitnjaču uništili. Sistematski, dosljedno.

Izliječite štitnjaču na prirodan način!

Od čega nas štiti štitnjača?

Sama riječ “štitnjača” govori da bi nas ona trebala štititi. Funkcija promiče strukturu a struktura promiče funkciju. To bi značilo ako koristite svoju štitnjaču, ona će biti sve jača, sve bolja, aktivnija, snažnija.

No, je li nas je itko učio kako se koristi štitnjača?
Je li nas netko učio kako se koriste jajnici?
Ili gušterača?

Gušteraču tjeramo da radi i pati dok jedemo puno slatkog! Dakle, ne znamo ju koristiti. Imamo informaciju, ali nemamo znanje.

Google ima sve informacije, ali ne zna liječiti ljude, ne zna skuhati juhu, ne zna napraviti ormar. Pazite se skupljanja informacija jer to može biti toksično.

Nitko nas nije naučio koliko su ove žljezde važne za osobnu sreću. Ni kako se koriste. Da traju što dulje.
Kupiš novi blender, pa ga ne bacaš po podu, ne lupaš po stolu s njim, ne radiš s njim 10 sati dnevno bez prestanka, ne stavljaš u njega kamenje, ne mrziš ga. Rukuješ s njim oprezno, nježno, s poštovanjem i željom da što duže traje, jer je tvoj, jer si ga platila svojim novcem. Želiš da bude mlad i aktivan i nakon 20 do 30 godina. Tvoja baka ili mama imaju isto neke aparate koje koriste s pažnjom i ljubavlju. Godinama.

Tko rukuje s nama s pažnjom i ljubavlju?

U pubertetu se odjednom nađemo s novim bićem, sama sa sobom, oči u oči.. Probudimo se iz djetinjstva u stvarnost jedne djevojke. Opa! Hello! Hello Iva! Hello Andrea! Hello Antonija! Jesam to ja? Otkud mi akne? Kako će me voljeti s aknama?

Nitko ne kaže da te drugi ne trebaju voljeti, da trebaš voljeti samu sebe, a kamoli da nas nauče kako. Drhtimo pred kritikama drugih. A ni oni najbliži se ne ustručavaju kritizirati do boli.
Nitko nas ne uči kako koristiti i čuvati svoje jajnike da što duže traju. Samo kažu “nemoj sjediti na hladnom”.

A što ako mi se stalno seksa? Koliko ću trajati?
Što ako stalno govorim? Koliko ću trajati?
Što ako stalno jedem? Koliko ću trajati?

Antiage

Ja sam počela koristiti kreme za bore oko očiju u ranim dvadesetima. Zahvaljujući mojoj dragoj dr. Jazić koja me naučila da briga za kožu počinje SADA.

Briga za sve do čega vam je stalo počinje sada!

Svako odgađanje brige za sebe, jednako je smrti duše. O zapuštenom tijelu da ne govorim. Duša je pokretač i ako je pokretač mrtav, duh umire. Nema energije.

Smrt duše je uzrok fizičkog umora. To je uzrok kroničnog umora, gdje nestaje zadovoljstvo, gdje se gubi motivacija, gdje sve postaje sivo i besmisleno. Tu moramo spomenuti i neke druge uzroke kroničnog umora koje vjerojatno i poznajete ali razmislite: “Što je prije kokoš ili jaje, duša ili tijelo?”

Uzroci kroničnog umora su virusne infekcije kao HPV, hepatitisi koji se često previde, nedostatak kalcija (ne zato što ne pijemo mlijeko, već zato sto smo kiseli), hipotireoza (ne zato sto je štitnjača odlučila ne raditi, nego zato sto je energetski ne upotrebljavamo, zato što smo u stresu, zato što se loše hranimo), intoksikacije teškim metalima (tko sebi želi takvo što), burn-out sindrom izgaranja na poslu i životu i sve njegove varijacije.

Kad se ne bavim sobom i svojim željama te potrebama svoje duše, u tijelu mi se nakuplja vlaga. Simbolički i doslovno. Vlaga je simbol statike, nepokretnosti. Problemu može doprinijeti i višak estrogena, manjak progesterona, nakupljanje vode, upaljene masne stanice.

Evo jedan primjer o vodi.

Voda koja stoji i ne kreće se, poput one u bocama, opasna je, moguće i infektivna. Dok se voda kreće, ona je zdrava. Ako želite vodu alkalizirati - evo jedan alkemičarski trik - miješajte svoju vodu u obrnutom smjeru kazaljke na satu, kroz 1 min. Energizirat ćete i alkalizirati svoju vodu.
Zašto se more nikad ne zamrzava?
Zato sto stalno struji, kreće se, nikad ne miruje. Zato što postoje morske struje.

Tako je naša duša morska struja, ona koja pokreće.

Struja, pokret, to je život. Tamo gdje prestaje pokret, tamo nastaje smrt.

Ako nikad ne prozračite stan, nakupit ćete vlagu, bakterije i bolest. Ako se nikad ne pomaknete sa svojim mislima dalje od onoga što stalno mislite, ubit ćete sami sebe u pojam. Ako duša ne dobiva svoju hranu, ona umire.

Štitnjača regulira metabolizam. A metabolizam je vječna mijena - pokret. Nije statičan. Nije konačan. Podrazumijeva kretanje, promjenu.

Štitnjača je upravo tu, u kancelariji koja nadzire promjenu. Nadzire metabolizam, temperaturu, a energetski je povezana s vratom i govorom. Duhovno je povezana sa samopoštovanjem i samopouzdanjem.

Povezana je s onim što smo u stanju izreći, s hrabrošću da kažemo što mislimo. Ako stalno gutamo svoje riječi i osjećamo knedlu u grlu….što će biti s nama?

Koliko godina je trebalo da moćne žene Hollywooda naglas kažu da su zlostavljane? Ali za viši cilj. Uspjeh.

Jeste li vi taoc vašeg uspjeha? Jeste barem svjesni što ste radi toga izgubili putem? Je li bilo vrijedno? Papir i olovka, plus minus, izračunajte.

Šutnja, šutnja, šutnja…

Pa zašto nam je Bog dao pamet i glasnice? Kako izgleda kuća u kojoj nikoga nije bilo godinama??

Imate li simptome Hashimoto bolesti?

U čemu je kvaka?

Kvaka je znati što nam hrani dušu. I svjesno planirati “obroke” za dušu.

Znamo da bismo umrli bez hrane i nažalost to je jedina hrana koje smo svjesni. Čak i sada kad smo bombardirani s informacijama o prehrani, zdravoj hrani, malo toga znamo. Nitko ne zna da bismo se trebali hraniti po krvnoj grupi, jer na taj način jačamo svoj imunitet.

Malo tko zna za kombiniranje hrane po Hay-u u jednom obroku. Još manje se zna o svjesnom jedenju i Fx Mayr metodi.

Žudimo za informacijama, jer nam nikad nije dosta.

Poanta je da:

  • provjetrimo glavu (jer ćemo inače nakupiti “vlagu”),
  • izbacimo većinu hrane koju jedemo,
  • detoksiciramo tijelo i dušu.

Tek tada, čisti i svježi, možemo staviti šminku i parfem.

Čistim tijelom dobivamo jasnoću u duši, možemo odrediti što nam hrani dušu i koliko često ćemo uzimati te “obroke”.

Ostatak teksta pročitajte na www.mulier.hr!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije