Česte ejakulacije smanjuju rizik od ove bolesti!

Česte ejakulacije smanjuju rizik od ove bolesti!

Česte ejakulacije smanjuju rizik od ove bolesti!
  • Objavljeno: Srijeda, 25.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Ako ste zabrinuti za razvoj raka prostate, možete poduzeti ovaj preventivan korak iz svoje spavaće sobe. Nekoliko istraživanja povezalo je učestale ejakulacije prilikom seksa, masturbacije ili tijekom spavanja sa smanjivanjem rizika od raka prostate.

Prema istraživanju iz 2016. godine objavljenom u časopisu European Urology, česta ejakulacija može napraviti veliku razliku u sprječavanju raka prostate. Istraživanje je obuhvatilo 32.000 muškaraca u razdoblju od 1992. do 2010. i utvrdilo da su sudionici koji su tijekom 20-ih godina izvijestili o ejakulaciji barem 21 put mjesečno, imali 19% manju vjerojatnost za razvoj raka prostate od onih koji su ejakulirali 7 puta mjesečno ili manje.

Isto tako, i česta ejakulacija tijekom 40-ih također utječe na smanjenje rizika od raka prostate za 22%.

Ovo nije prvi put da su istraživači pronašli vezu između ejakulacije i raka prostate. Godine 2003. tim australskih istraživača uspoređivao je učestalost ejakulacije među 2.300 muškaraca, od kojih je polovica imala dijagnosticiran rak prostate.

Ovo su najčešći mitovi o raku prostate!

Rezultati su pokazali da oni koji su ejakulirali pet do sedam puta tjedno, imali 36% manje šansi da će razviti rak prostate u usporedbi s onima koji su ejakulirali manje od dva puta tjedno.

Brojke govore svoje, ali istraživači nisu u potpunosti sigurni zašto ejakulacija smanjuje rizik od raka prostate.

Osim toga, ejakulacija se počela koristiti kao mjera cjelokupnog zdravstvenog stanja muškarca. Stoga će muškarci koji imaju nula do tri ejakulacije mjesečno, vjerojatnije razviti medicinske probleme i umrijeti ranije od neke bolesti koja ne mora biti rak prostate.

Otkrijte pomaže li rajčica u prevenciji raka prostate?

Dok se ne provedu daljnja istraživanja o tome kako je ejakulacija odgovorna za smanjenje rizika od raka prostate, možete samo vjerovati u njene dobre učinke.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije