Mlijeko - prijatelj cijelog tijela

Mlijeko - prijatelj cijelog tijela

Mlijeko - prijatelj cijelog tijela
  • Objavljeno: Utorak, 30.12.2008.
  • Broj pregleda: 2.003
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

ZA LICE

Navečer očistite lice komadićem vate natopljenim mlijekom. Ponovite postupak barem dva puta, zatim isperite mlakom vodom. Ako imate suhu kožu, koristite punomasno mlijeko, za normalnu je bolje djelimično obrano, a za masnu obrano mlijeko.

Eliksir mladosti

Proteini mlijeka u mnogim kremama hrane kožu, štite je od iritacije i održavaju kompaktnost. Ako imate masnu kožu, pomiješajte žlicu meda, žlicu soka od limuna i žlicu mlijeka. Ovu smjesu nanesite na lice i vrat. Ponovite postupak svake dvije sedmice i bit ćete oduševljeni.

Maska od meda

U čaši pomiješajte žlicu meda i žlicu soka od limuna, pa dodajte mlijeka koliko je potrebno da se dobije kremasta masa. Dobro promiješajte, pa nanesite na lice i vrat. Kad se maska osuši, uklonite je pomoću spužvice natopljene mlakom vodom.

Limun protiv mrlja na licu

Pola čaše punomasnog mlika pomiješajte sa sokom od jednog limuna i dodajte žlicu brašna. Pripremljenu smjesu nanesile na lice, izbjegavajući dio oko očiju. Ostavite da djeluje 15 minuta, zatim isperite.

Jabuka protiv bora

Operite jabuku i izrežite na komadiće. Sameljite je zajedno sa mlijekom (mala čaša) i tri žlice slatkog vrhnja. Pripremljenu smjesu nanesite na lice, pokrijte gazom i ostavite desetak minuta. Uklonite je mokrom maramicom, a zatim isperite hladnom vodom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije