Morska voda liječi um i tijelo!

Morska voda liječi um i tijelo!

Morska voda liječi um i tijelo!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.07.2016.
  • Broj pregleda: 4.087
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svi već znamo da je morska voda dobra za zdravlje cjelokupnog organizma. Jeste li znali zašto? Sigurno ste primijetili da se već nakon nekoliko dana na moru osjećate zdravije, bolje i energičnije.

Morska voda ima sličan sastav kao i krvna plazma

Da bismo razumjeli terapeutsku ulogu morske vode, prvo moramo razumjeti njezin sastav koji je vrlo sličan krvnoj plazmi. Morska voda sadrži čak 84 važna elementa koja pronalazimo i u ljudskom tijelu. To su vitamini, minerali, elementi u tragovima i aminokiseline. Morska voda je puna mikroorganizama koji imaju antibiotsko, antimikrobno i antibakterijsko svojstvo.

Ljudsko tijelo ima sposobnost apsorbirati te elemente, a istraživanja su pokazala da gotovo istu koncentraciju tih istih elemenata pronalazimo u ljudskoj plazmi.

Morska voda poboljšava zdravlje kože

Morska voda sadrži soli koje potiču eliminaciju toksina i uklanjaju mrtve stanice kože. Potaknut će proizvodnju novih tjelesnih stanica. Morska voda je odličan izvor magnezija koji smanjuje rizik od dehidracije i poboljšava izgled kože.

Provjerite zašto je magnezij važan za vaše zdravlje!

Istraživanja su pokazala da morska voda može ublažiti simptome rosacee, psorijaze i ekcema. Ima moćno antiseptičko djelovanje i ubrzava zacjeljivanje rana, porezotina i ogrebotina. Morska voda povećava elastičnost kože i smanjuje rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja kože.

Morska voda jača imunitet

Jedno istraživanje je pokazalo da rajčice, koje su polijevane morskom vodom, imaju najveću razinu antioksidanata. Ovo je još samo jedan dokaz koji govori da morska voda može ojačati imunološki sustav.

Odličan je izvor vitalnih elemenata, otvara pore i dopušta tijelu apsorpciju morskih minerala. Na taj način potiče eliminaciju štetnih toksina koji povećavaju rizik od nastanka niza bolesti.

Morska voda povećava razinu kisika u krvotoku i potiče rad štitnjače. Zahvaljujući moćnom antiseptičkom djelovanju, morska voda može uništiti parazite, bakterije i gljivice.

Boravak na plaži popravlja raspoloženje, opušta i umiruje!

Može ublažiti simptome gripe i prehlade, bronhitisa i sinusitisa. Stručnjaci ističu da je dobro ispirati nosnu šupljinu morskom vodom kako biste razrijedili sluz i ublažili infekcije dišnog sustava.

Morska voda poboljšava psihološko i emocionalno zdravlje

Morska voda smanjuje razinu stresa i može ublažiti simptome depresije, anksioznosti i apatije. Magnezij, litij i brom imaju umirujuće djelovanje i mogu potaknuti oslobađanje serotonina i melatonina. Serotonin je zaslužan za dobro raspoloženje, a melatonin za kvalitetan san.

Stručnjaci ističu da je morska voda odlična za liječenje niza psiholoških poremećaja i bolesti, pogotovo bipolarnog poremećaja, a neka istraživanja su pokazala da može pomoći ublažiti, spriječiti i liječiti nesanicu.

Morska voda je odlična za liječenje i prevenciju različitih poremećaja. Što više vremena provodite plivajući u moru ili udišući morski zrak, to ćete se osjećati smirenije, sretnije, opuštenije i zadovoljnije.

Najnovije

Najčitanije