Saznajte kako spriječiti infekciju i upalu mokraćnog sustava!

Saznajte kako spriječiti infekciju i upalu mokraćnog sustava!

Saznajte kako spriječiti infekciju i upalu mokraćnog sustava!
  • Objavljeno: Utorak, 20.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Infekcije mokraćnog sustava najčešće su bakterijske infekcije u ljudi te ujedno i jedan od najčešćih razloga posjeta obiteljskom liječniku. Zbog fizionomije, značajno se češće javljaju u žena nego u muškaraca. Više od 10 % žena godišnje se suoči s urinarnom infekcijom, a barem 50 % svih žena upalu, urinarnu infekciju, ima najmanje jedanput tijekom života.

Infekcije mogu biti različitog intenziteta, a posljedice variraju od onih blažih do vrlo ozbiljnih. Iako svaki dio mokraćnog sustava može biti zahvaćen, ipak su najčešće upala mokraćnog mjehura (cistitis) i upala mokraćnih kanala (uretritis).

Simptomi upale lako se prepoznaju, jer se upala u pravilu razvija vrlo brzo i naglo. Vrlo često javlja se pečenje, bol ili osjećaj pritiska pri mokrenju, pojačana potreba za mokrenjem, krv u mokraći ili mutna mokraća neugodnog mirisa.

Upala mokraćnog mjehura u 80 do 90 % slučajeva uzrokovana je bakterijom Escherichia coli, koja se inače nalazi u debelom crijevu, a kada dospije u mjehur i mokraćovod te se ondje razmnoži, izaziva infekciju. Escherichia coli se u mjehuru veže na manozne receptore ili receptore nalik na d-manozu prisutnim na površini epitelnih stanica.

Studije pokazuju da se dodatnim uzimanjem d-manoze Escherichia coli, umjesto na receptore na epitelnim stanicama, veže na slobodnu d-manozu te se tako bakterije mokrenjem izlučuju iz organizma. Rezultati kliničkog ispitivanja (Kranjčec, 2013.) pokazuju odlične rezultate d-manoze kod mokraćnih problema. Navedena studija pokazala je da je d-manoza, u dnevnoj dozi od 2 grama na dan, čak 4 puta smanjila rizik od ponavljanih mokraćnih infekcija.

Vitalia D-manoza vrećice

Ukoliko ste skloni teškoćama mokraćnog sustava te se često susrećete s neugodnim problemima preporučamo vam uzimanje Vitalia D-manoze. Uz optimalnu dnevnu dozu od 2 grama prirodnog šećera d-manoze, Vitalia D-manoza sadrži i niacin koji doprinosi normalnom funkcioniranju sluznica kojima je urinarni trakt obložen. Može se primjenjivati samostalno, a u svrhu postizanja sinergijskog učinka i najboljih rezultata, preporuča se uzimanje Vitalia D-manoze nakon primjene Vitalia Urovin otopine. Vitalia D-manoza ima osvježavajući okus limete te se lako primjenjuje zbog gotovog dozirnog oblika.

Vitalia urovin otopina

Ukoliko osjetite probleme s mokraćnim mjehurom u pomoć stiže Vitalia Urovin otopina. Vitalia Urovin otopina sadrži medvjetku (Arctostaphylos uva-ursi) koja doprinosi normalnoj funkciji mokraćnog mjehura. Zbog posebno razvijene tehnologije proizvodnje, proizvod u obliku sirupa ima smanjeni udio tanina (trjeslovina) pa zbog toga i značajno manju mogućnost pojave neželjenih problema u probavnom sustavu.

Aktivna komponenta lista medvjetke je arbutin. Vitalia Urovin standardizirani je dodatak prehrani koji u preporučenoj dnevnoj dozi od 20 ml (4 žličice) otopine sadrži 160 mg arbutina, ali po preporuci liječnika ili ljekarnika moguća je primjena i većih doza. Vitalia Urovin otopina lakša je za primjenu od čaja obzirom da je primjena trenutačna, a neugodan okus medvjetke korigiran je dodatkom mentola.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije