Što jezik govori o vašem zdravlju?

Što jezik govori o vašem zdravlju?

Što jezik govori o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Jezik je jedan od najvažnijih dijagnostičkih područja u drevnoj medicinskoj tradiciji. U kineskoj medicini, jezik je karta unutrašnjosti tijela. Kao i lice, jezik je podijeljen u pet elemenata.

Vaš jezik je jedan od najlakših načina da provjerite svoje zdravstveno stanje. Jezik je vrlo osjetljiv organ, a promjene u izgledu mogu otkriti mnoge fizičke promjene u tijelu. Stanite pred ogledalo i pogledajte svoj jezik. Vrh jezika je element vatre; iza njega je element metala, desna i lijeva strana je drvo; u centru prema natrag je zemlja, a stražnji dio jezika je voda.

Ovdje je ono što želite vidjeti: normalan jezik bi trebao biti ružičast, bez tragova zuba ili diskoloracije, s jasnim premazom koji pokazuje pravilnu sekreciju slinovnica.

Boja

Kada boja ide od svijetlosive, grimizne do ljubičaste to znači da je povećana toplina u tijelu. Toplina može značiti upalu, infekciju ili hiperaktivnost organa. Kad jezik postane svjetlije boje - od ružičaste do bijele - to može značiti anemiju ili niske razine energije i funkcije organa.

Premaz na jeziku

Debljina i boja premaza, odnosno nedostatak premaza, može ukazivati na različita pitanja. Kada sloj na vašem jeziku postane gust, to je često znak neravnoteže u probavnom sustavu. Kada je debeo, obično ukazuje na smanjen imunološki sustav s gljivičnom infekcijom. Kad požuti, često signalizira infekcije ili upale u tijelu.

Saznajte što lice govori o vašem zdravlju!

Vrh jezika

Vatra: kardiovaskularni sustav

Element vatre odgovara srcu i tankom crijevu. To uključuje pitanja srca, emocije i fizičko zdravlje. Stres i anksioznost će se prikazati kao crvena boja i crvene točkica na vrhu jezika. Povećanje topline znači hiperaktivnost srca zbog stresa i napetosti.

Bočne strane jezika

Drvo: jetra

Tragovi zubi na bočnim stranama jezika obično znače ustajalu energiju u jetri. Možete također primijetiti plavkasto-zelene nijanse u ovoj zoni. Tamne mrlje mogu ukazivati na ozbiljnije probleme.

Iza vrha jezika

Metal: dišni i imunološki sustav

Kada je ovo područje crvenkasto, ili kada se pojave crvene točkice, to obično znači respiratorne infekcije. Bljedilo može odražavati oslabljen imunološki sustav. U rijetkim slučajevima može biti gljivična infekcija u plućima.

Pogledajte svoj jezik i otkrijte zdravstvene probleme!

Centar jezika

Zemlja: probavni sustav

Ovo područje odnosi se na želudac, slezenu i gušteraču. Problemi probavnog sustava najčešće se pojavljuju u središtu jezika. Ljudi koji pate od refluksa mogu vidjeti crvenilo sa žućkastim premazom u centru jezika. Suptilne promjene u ovom području mogu značiti probavne probleme koji se još nisu pojavili.

Stražnji dio jezika

Voda: bubrezi i mjehur

Stražnja strana jezik odražava mnoge tjelesne funkcije, ali su to uglavnom bubrezi, mjehur, hormonalni sustav i spolne žlijezde. Debeli žuti premaz na centru jezika, vrlo vjerojatno znači da će doći do infekcije mjehura.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije