Što jezik govori o vašem zdravlju?

Što jezik govori o vašem zdravlju?

Što jezik govori o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Jezik je jedan od najvažnijih dijagnostičkih područja u drevnoj medicinskoj tradiciji. U kineskoj medicini, jezik je karta unutrašnjosti tijela. Kao i lice, jezik je podijeljen u pet elemenata.

Vaš jezik je jedan od najlakših načina da provjerite svoje zdravstveno stanje. Jezik je vrlo osjetljiv organ, a promjene u izgledu mogu otkriti mnoge fizičke promjene u tijelu. Stanite pred ogledalo i pogledajte svoj jezik. Vrh jezika je element vatre; iza njega je element metala, desna i lijeva strana je drvo; u centru prema natrag je zemlja, a stražnji dio jezika je voda.

Ovdje je ono što želite vidjeti: normalan jezik bi trebao biti ružičast, bez tragova zuba ili diskoloracije, s jasnim premazom koji pokazuje pravilnu sekreciju slinovnica.

Boja

Kada boja ide od svijetlosive, grimizne do ljubičaste to znači da je povećana toplina u tijelu. Toplina može značiti upalu, infekciju ili hiperaktivnost organa. Kad jezik postane svjetlije boje - od ružičaste do bijele - to može značiti anemiju ili niske razine energije i funkcije organa.

Premaz na jeziku

Debljina i boja premaza, odnosno nedostatak premaza, može ukazivati na različita pitanja. Kada sloj na vašem jeziku postane gust, to je često znak neravnoteže u probavnom sustavu. Kada je debeo, obično ukazuje na smanjen imunološki sustav s gljivičnom infekcijom. Kad požuti, često signalizira infekcije ili upale u tijelu.

Saznajte što lice govori o vašem zdravlju!

Vrh jezika

Vatra: kardiovaskularni sustav

Element vatre odgovara srcu i tankom crijevu. To uključuje pitanja srca, emocije i fizičko zdravlje. Stres i anksioznost će se prikazati kao crvena boja i crvene točkica na vrhu jezika. Povećanje topline znači hiperaktivnost srca zbog stresa i napetosti.

Bočne strane jezika

Drvo: jetra

Tragovi zubi na bočnim stranama jezika obično znače ustajalu energiju u jetri. Možete također primijetiti plavkasto-zelene nijanse u ovoj zoni. Tamne mrlje mogu ukazivati na ozbiljnije probleme.

Iza vrha jezika

Metal: dišni i imunološki sustav

Kada je ovo područje crvenkasto, ili kada se pojave crvene točkice, to obično znači respiratorne infekcije. Bljedilo može odražavati oslabljen imunološki sustav. U rijetkim slučajevima može biti gljivična infekcija u plućima.

Pogledajte svoj jezik i otkrijte zdravstvene probleme!

Centar jezika

Zemlja: probavni sustav

Ovo područje odnosi se na želudac, slezenu i gušteraču. Problemi probavnog sustava najčešće se pojavljuju u središtu jezika. Ljudi koji pate od refluksa mogu vidjeti crvenilo sa žućkastim premazom u centru jezika. Suptilne promjene u ovom području mogu značiti probavne probleme koji se još nisu pojavili.

Stražnji dio jezika

Voda: bubrezi i mjehur

Stražnja strana jezik odražava mnoge tjelesne funkcije, ali su to uglavnom bubrezi, mjehur, hormonalni sustav i spolne žlijezde. Debeli žuti premaz na centru jezika, vrlo vjerojatno znači da će doći do infekcije mjehura.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije