Što akne na određenom dijelu lica govore o zdravlju?

Što akne na određenom dijelu lica govore o zdravlju?

Što akne na određenom dijelu lica govore o zdravlju?
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Naše lice je prava mapa i putokaz do uzroka našeg zdravstvenog stanja i eventualnih poteškoća. Kod upalnih procesa vrlo precizno možemo odrediti s čime imamo problem iako valja naglasiti da nema potrebe za panikom.

Vrlo često u pitanju su trenutni disbalansi, a nikakva ozbiljna zdravstvena dijagnoza, a ako se akne pojavljuju učestalo na istom mjestu, sugerira se napraviti pregled kod liječnika.

Akne na obrazima

Ako se radi o obrazima, problem leži u želucu, bilo da se radi o pojačanoj kiselini ili o netoleranciji na određenu namirnicu, poput prevelikog unosa šećera ili mliječnih proizvoda. Jako velik broj ljudi čim eliminira unos laktoze u organizam vidi koliko mu tijelo biva zahvalno i to bez odgode.

Akne na bradi

Brada je povezana za hormonima, pa ako je ciklus bio nedavno ili slijedi, nema potrebe za zabrinutošću. Ako se broj akni povećava iz dana u dan, preporučuje se napraviti hormonalna slika i prekontrolirati jajnici.

Akne na čelu

Čelo je odraz probave i gušterače, pa se ovim osobama sugerira jesti vie kuhane, umjesto pečene hrane i općenito namirnice niskog glikemijskog indexa.

Kozmetika za kućnu njegu u slučaju akni može samo održavati dobru ravnotežu unutar kože između dva profesionalna tretmana. Svakako posjetite provjerenog stručnjaka koji će znati tretirati kožu zahvaćenu upalnim procesima.

Također, stručnjak će vam pomoći u odabiru proizvoda kako ne bi suviše isušili kožu agresivnim pripravcima i napravili još veći problem. Koži čak i za vrijeme upala treba dovoljno hidratacije, a pogotovo ne smije izgubiti elasticitet.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije