Tajni svijet mirisa

Tajni svijet mirisa

Tajni svijet mirisa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.06.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Aromaterapija

Drevna snaga mirisa i njihov utjecaj na sve razine funkcioniranja ljudskog bića i danas jednako zadivljuju.

Aromaterapija je svaki postupak primjene čistih prirodnih eteričnih ulja u svrhu poboljšanja stanja čovjekova bića na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj ili duhovnoj razini. S obzirom na moć djelovanja eteričnih ulja na svim razinama ljudskog bića, aromaterapija se preporučuje svakome tko želi posvetiti više pozornosti vlastitom zdravlju, te osobama kojima je zdravlje ugroženo ili osjećaju kronični gubitak volje i energije.

Aromaterapija se ubraja u komplementarne grane medicine, a ono što joj daje najveći značaj i zbog čega je specifična jest holistički pristup, odnosno cjelovitost. Naime, ne bavi se samo suzbijanjem simptoma bolesti, nego pokušava pronaći uzroke problema u organizmu i na njih djelovati ciljano, tako da snažno aktivira unutarnje sposobnosti samoizlječenja. Podržava i ostale komplementarne grane medicine, energetske tehnike i konvencionalnu medicinu.

Gotovo nema životnog ili radnog područja gdje ne nalazi svoje mjesto. U školama i radnom okruženju za poboljšanje koncentracije i jačanje kreativnosti, u ordinacijama za ublažavanje neugodna antiseptičkog mirisa ili ublažavanje straha, u trgovinama za uspostavljanje povjerenja između kupca i prodavača, u osobnoj kozmetici i preparatima, u spavaćoj sobi za ugodan san.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije