Ove stvari najviše utječu na osjetljivost vaših zubi!

Ove stvari najviše utječu na osjetljivost vaših zubi!

Ove stvari najviše utječu na osjetljivost vaših zubi!
  • Objavljeno: Petak, 02.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zdravlje zubi

Osjetljivost zubi može biti izrazito nelagodna, a može se pojaviti i bol uslijed konzumacije toplih i hladnih napitaka. Bol se također može pojaviti udisanjem hladnog zraka.

U nastavku otkrijte što najviše utječe na osjetljivost zubi:

Prekomjerna konzumacija vodice za ispiranje usne šupljine

Vodica za ispiranje usne šupljine sadrži kiselinu koja može izazvati osjetljivost zubi. Posavjetujte se sa stomatologom o korištenju ovog preparata.

Povlačenje zubnog mesa

Korijen zuba je prekriven zubnim mesom koje djeluje kao zaštita. Ako patite od bolesti desni, zubno meso se povlači i korijen zuba postaje osjetljiv. Povlačenje zubnog mesa je ozbiljan zdravstveni problem koji zahtijeva terapiju.

Otkrijte kako pravilno brinuti o implantantima!

Konzumacija kiselih i slatkih namirnica

Prekomjerna konzumacija kiselih i slatkih namirnica može oštetiti zubnu caklinu ili tkivo zuba koji se nalazi ispod nje. Oštećena zubna caklina omogućava bakterijama da lakše prodru do zuba i nanesu štetu.

Izbjeljivanje zubi

Svi želimo biserno bijele zube, te se podvrgavamo raznim tretmanima za izbjeljivanje. Na tržištu se također nalazi široki spektar pasti za zube koje ih izbjeljuju, no većina ih sadrži peroksid koji može uzrokovati osjetljivost zubi.

Pregrubo pranje zubi

Pregrubo četkanje zubi može itekako oštetiti zube, odnosno zubnu caklinu i povlačenje zubnog mesa. Preporuka stomatologa je da koristimo četkice za zube koje na sebi imaju oznaku medium ili soft.

Zube bismo trebali prati laganim kružnim pokretima i pritom ne zaboraviti na zubno meso i jezik!

Otkrijte zašto nam ujutro smrdi iz usta!

Škrgutanje zubima ili bruksizam

Ako ste pod stresom, postoji velika vjerojatnost da škrgućete zubima. Uglavnom to činimo nesvjesno ili tijekom noći, a jesmo li skloni bruksizmu, najlakše će utvrditi stomatolog.

Škrgutanje zubi može oštetiti zubnu caklinu, uzrokovati bol i osjetljivost zubi i bol mišića čeljusti. Raspitajte se kod stomatologa o zaštiti za zube koju možete nositi tijekom noći i zaštititi zube od oštećenja.

Popravak zuba

Osjetljivost zubi se može pojaviti i kod stomatologa! Popravak zuba, čišćenje kamenca, mijenjanje plombe ili krunice može uzrokovati privremenu osjetljivost zubi. Ako ste zabrinuti, prije zahvata se posavjetujte sa stomatologom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije