Vrhunsko zdravlje zubi i desni postiže se – ultrazvukom

Vrhunsko zdravlje zubi i desni postiže se – ultrazvukom

Vrhunsko zdravlje zubi i desni postiže se – ultrazvukom
  • Objavljeno: Srijeda, 06.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje zubi

Ultrazvučna zubna četkica MEGASONEX®, jedinstvena po tome što omogućuje visoku razinu dentalne higijene, uz dugotrajan osjećaj savršene čistoće, ali i dugotrajnu zaštitu od karijesa i kamenca, te je preporučljiva za svakodnevnu uporabu za sve – i djecu i odrasle.

Sveučilišnim i kliničkim istraživanjima dokazano je da ultrazvuk određene frekvencije utječe na bakterije Streptococcus mutans od kojih se najvećim dijelom sastoji plak, tako da kida lance bakterija. Bakterijama je tada potrebno oko 10 - 12 sati da se regeneriraju i počnu ponovno stvarati naslage na zubima.

Dakle, uz redovitu uporabu MEGASONEX® četkice, bakterije su onemogućene i ne mogu stvarati plak na zubima, što znači da štiti vaše zube protiv karijesa i kamenca, ali i infekcija i upala koje uzrokuju gingivitis i parodontozu.

Važno je razlikovati sonične od ultrasoničnih (ultrazvučnih) četkica. Sonične četkice proizvode vibracije vrlo visoke frekvencije i odlične su za temeljito čišćenje. Međutim, da djelovanje na bakterije Strepotocuccus mutans potrebna je frekvencija ultrazvuka.

MEGASONEX® četkica jedinstvena je i po tome što ima dualni proces, odnosno omogućuje dodatne sonične funkcije i daje izbor korištenja između 9,000 i 18,000 soničnih pokreta u minuti uz ultrazvuk od 1,6 MHz ili korištenje samo ultrazvuka uz ručno četkanje, bez dodatnih soničnih pokreta. Korištenje sonične i ultrazvučne funkcije istovremeno omogućuje temeljito čišćenje uz dugotrajnu zaštitu i od bakterija.

Osobe koje će naročito osjetiti dobrobiti svakodnevnog čišćenja zubi ultrazvukom su osobe koje nose aparatiće za zube, koje boluju od parodontoze i gingivitisa te koje imaju ugrađene implantate i druge protetske nadomjestke.

MEGASONEX® pasta za zube s hidroksiapatitom je podjednako inovativan proizvod. Naša slina obnavlja caklinu uz pomoć hidroksiapatita, sićušnog kristala veličine od svega nekoliko nanometara, no ako u slini nema dovoljno hidroksiapatita ili ako kiseline iz plaka ima previše za naš prirodan sustav obrane, caklina polako propada i nastaje karijes.

MEGASONEX® pasta za zube sadrži dodatni nano-hidroksiapatit u prikladnoj veličini (čestice od 20-50 nm) što omogućuje dodatnu izuzetno efikasnu zaštitu i obnavljanje zubne cakline. Nano-hidroksiapatit u MEGASONEX® pasti za zube je identičan prirodnom, pa je potpuno siguran za uporabu, čak i za djecu. MEGASONEX® zubna pasta također ne sadrži fluor, parabene, sulfate, konzervanse niti abrazivne sastojke.

Uz MEGASONEX® četkicu preporučuje se koristiti i nastavak za ultrazvučno čišćenje jezika, čime se zaokružuje potpuna oralna i dentalna higijena.

MEGASONEX® brand vlasništvo je tvrtke Goldspire Group Inc. koja je osnovana u južnoj Kaliforniji u SAD. Tvrtkom upravlja osnivač Alex Wawiluk, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za izbjeljivanje zubi i ultrazvučno čišćenje zubi. Ovlašteni ekskluzivni distributer za Hrvatsku je Alacris trgovina d.o.o.

www.megasonex-hrvatska.hr.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije