Najveće pogreške s rubljem: gaćice treba skinuti navečer!

Najveće pogreške s rubljem: gaćice treba skinuti navečer!

Najveće pogreške s rubljem: gaćice treba skinuti navečer!
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.10.2015.
  • Broj pregleda: 2.259
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koliko je dobro ne nositi gaćice noću, toliko je loše činiti to danju, tangice prenose E. Coli, a pranje rublja agresivnim deterdžentom uzrokuje kontaktni dermatitis.

ntimno zdravlje uvelike ovisi o izboru donjeg rublja. Nije svejedno nosite li klasične gaćice ili tangice, kao ni to od kojeg su materijala. Bakterijske i gljivične infekcije mogu nastati samo zbog neprikladnog donjeg rublja. Ovo je osam najčešćih pogrešaka loših za zdravlje.

1. Tijesne gaćice

Ne samo da stvaraju neestetski dojam zbog ocrtavajućih rubova na odjeći, već od tijesnog donjeg rublja nastaje trenje te kožne i vaginalne iritacije. To je posebno opasno za žene u menopauzi jer je njihova koža sama po sebi tanja, piše Huffington Post.

2. Gaćice za oblikovanje tijela

Popularno rublje za vizualno mršaviju figuru - gaćice za oblikovanje bokova i stražnjice ili pak steznici za tanji struk - može usporiti cirkulaciju i ukliještiti živce. Isto se tako javljaju simptomi poput trnjenja i odumiranja mišića, a i teško se takvo rublje skida.

3. Umjetni materijali i svila

Najzdravije su najobičnije pamučne gaćice, ali s obzirom na to da nisu estetski najprihvatljivije, u obzir dolaze i ostali materijali ako na dijelu gdje je vagina imaju pamučni umetak. To je od velike važnosti jer kroz umjetne materijale koža ne diše i lakše se razmnožavaju bakterije. Svila također nije primjerena za donje rublje, nju valja ostaviti za posebne prigode.

4. Tangice

One su idealan medij za prijenos bakterija sa stražnje strane na prednju, a pritom se najviše misli na opasnu Escherichiju Coli. Tangice se pomiču zajedno s tijelom, a i u bliskijem su kontaktu s vaginom pa se bakterije lakše prenose. To ne znači da ih ne treba nositi uopće, već samo valja pronaći odgovarajući model.

Provjerite imate li gljivičnu infekciju ili nešto drugo!

5. Spavanje u donjem rublju

Ako ne stvara osjećaj nelagode, najzdravije je spavati potpuno gol, savjetuju stručnjaci. Na taj način tijelo najbolje "diše", a i ne zaustavlja se cirkulacija s obzirom na to da nigdje ništa ne stišće. Za žene u menopauzi je ovo rješenje još preporučljivije jer su sklonije noćnom znojenju.

6. Nenošenje dnevnog rublja tijekom dana

Koliko je dobro ne nositi gaćice noću, toliko je loše činiti to danju. Hlače na golom intimnom području nemjerljivo iritiraju tanku kožu vagine, dok nošenje haljina i suknji bez donjeg rublja nije higijenski iz razloga što ništa ne sakuplja prirodnu vlagu pa to područje postaje vlažno i znojno, a to također stvara iritacije.

7. Znojne gaćice

Ljudi koji su skloniji znojenju, trebali bi mijenjati donje rublje barem dvaput na dan, dok je inače dovoljno jednom. Posebno je važno presvući se nakon treninga jer su tople i mokre gaćice idealne za razmnožavanje bakterija i gljivica. Zato se sportski aktivnim ljudima savjetuje uložiti u rublje od materijala koji sakuplja vlagu ili barem nositi dnevni uložak koji se lako mijenja.

8. Pranje agresivnim deterdžentom

I oni koji nemaju osjetljivu kožu, na intimnom području mogu biti osjetljivi. Postoje dokazi da nehipoalergenski deterdženti uzrokuju kontaktni dermatitis. Neke marke imaju više parfema u sebi nego druge, a to je najmanje što vagini treba. Pravilo je da se donje rublje treba prati što blažim sredstvom.

Najnovije

Najčitanije