Oslobodite se menstrualnih grčeva

Oslobodite se menstrualnih grčeva

Oslobodite se menstrualnih grčeva
  • Objavljeno: Utorak, 14.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Lijekovi protiv bolova

Jedan od najlakših i najučinkovitijih načina da se oslobodite menstrualnih grčeva je uzimanje lijekova protiv bolova.

Vježbanje

Vježbanje je odlično. Ne samo da ćete biti zdravi i u formi, već ćete se i osjećati dobro zbog endorfina, hormona koji neutralizira bol i grčeve. Istraživanje je pokazalo da među nizom drugih pogodnosti, redovita ili česta tjelovježba doprinosi smanjenju menstrualnih problema, stresa i boli, uključujući i grčeve.

Jedite

Ne samo da ćete se osjećati bolje ako ste siti, već postoje određene namirnice koje zapravo mogu pomoći olakšati grčeve. Postoje, nažalost, također namirnice koje će zapravo pogoršati grčeve. Izbjegavajte slatkiše, mliječne proizvode, crveno meso i alkohol. Hrana koju želite jesti je ona koja sadrži puno omega 3 masnih kiselina, uključujući ribu i riblje ulje. Masne kiseline su dobre za mnoge stvari, ali jedna od njih je činjenica da su borci protiv upalnih problema.

Masaža

Postoji mnogo različitih načina da se oslobodite se od grčeva, a jedan od njih je masaža. Sjedite, opustite se i stavite obje ruke na trbuh. Započnite pomicanjem ruke iznad pupka u smjeru kazaljke na satu za oko šezdeset sekundi, dodavanjem pritiska. Nastavite raditi ovo, onda povećajte krug, tako da trljate cijeli trbuh.

Termofor

Mnogo puta primjena topline na trbuhu može pomoći ublažiti menstrualne grčeve.

Opustite se

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je leći na leđa i opustiti se. Istraživanje je pokazalo da sa višim razinama stresa, postoji više menstrualnih problema i boli.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije