Što izgled govori o vašem zdravlju?

Što izgled govori o vašem zdravlju?

Što izgled govori o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dobro zdravlje se uglavnom prepoznaje kao atraktivan i mladolik izgled. Možda ste u iskušenju da optužite stres za bore ili gubitak kose, ali trebate znati da stres nije glavni krivac za sve.

Većina bolesti i stanja daju neke simptome. Vaše tijelo ih u pravilu uvijek pokaže, a na vama je hoćete li ih prepoznati ili ne. Nešto što se naizgled čini kao kronični umor, može biti alergija ili nepravilna prehrana.

Natečena stopala

Brojna stanja, uključujući istegnuća, uganuća, ozljede i infekcije, mogu uzrokovati oticanje stopala. Trudnoća, pretilost i neki lijekovi također potiču zadržavanje vode na donjem dijelu tijela, a vi to primjećujete kao natečenost stopala.

Neke bolesti također mogu uzrokovati natečenost stopala. Bolesti srca postaju sve češće, a jedan od simptoma je zadržavanje vode u nogama, stopalima i gležnjevima.

Umorne oči

Ako ste proveli nekoliko neprospavanih noći, onda znate koji je uzrok umora očiju. Ako spavate sasvim dovoljno, a oči vam i dalje izgledaju umorno, možda biste trebali obratiti pažnju na vašu prehranu.

Natečene oči nastaju kada se tekućina skuplja ispod tanke kože očiju. Brojne stvari mogu uzrokovati nakupljanje vode na području očiju (alergije, plakanje), ali vodeći uzrok je prekomjeran unos soli.

Suha koža

Svi s vremena na vrijeme imamo problema sa suhoćom kože. Obično je to problem koji nastaje zbog izlaganja vjetru ili tuširanja vrućom vodom. Poremećaji u radu štitnjače i dijabetes mogu uzrokovati suhoću kože, i nedostatak ključnih nutritivnih tvari u tijelu.

Ateroskleroza također može uzrokovati suhoću kože, naročito na stopalima, nogama i bradi. Kada arterije postanu blokirane, one otežano opskrbljuju tijelo hranjivim tvarima, a koža ima sve manje kisika na raspolaganju.

Dlake na neobičnim dijelovima tijela

Kod žena nije predviđeno da dlake rastu na nekim mjestima. Osim što su neugodan estetski problem, dlake na tijelu mogu biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema.

Sindrom policističnih jajnika je čest uzročnik rasta dlaka na neobičnim mjestima na tijelu. Policistični jajnici mogu uzrokovati neplodnost, nepravilnosti u menstrualnom ciklusu i izostanak menstruacije. Više od 70% žena koje pate od policističnih jajnika ima problema s rastom dlaka na neželjenim mjestima, kao što su lice, prsa, trbuh, leđa, ruke ili stopala.

Žute oči

One su ogledalo vaše duše, ali i zdravlja. Bjeloočnice u pravilu na vrijeme javljaju da nešto sa zdravljem nije u redu, a kada poprime žutu boju, imate veliki razlog za brigu.

Kod odraslih to može biti znak bolesti jetre, kao što su hepatitis i ciroza. Prekomjerna razina bilirubina, tvari koja nastaje raspadanjem hemoglobina, je vodeći uzročnik nastanka žutih očiju. Svatko tko primijeti da su mu oči poprimile žutu boju treba posjetiti liječnika.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije