Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Svinjski kotleti u umaku od brusnica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.665
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Izmamite osmijehe gostima s ovim fantastičnim kotletima!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Pospite kotlete s lukom u prahu na obje strane i stavite ih na stranu.

U srednje velikoj tavi zagrijte umak od brusnice, smeđi šećer, đumbir, muškatni oraščić i 2 žlice vode na oko 2 minute, taman dok se umak od brusnice ne rastopi.

Stavite mrkve u veliku vatrostalnu zdjelu, a zatim raspodijelite kotlete preko mrkvi. Žlicom ravnomjerno raspodjelite umak od brusnice preko kotleta.

Pokrijte i pecite u pećnici oko 45 minuta, sve dok se svinjetina temeljito ne ispeče.

Izvadite kotlete na tanjur za posluživanje i posujte mrkve preko njih.

Prelijte preostali umak iz vatrostalne zdjele u srednje veliku tavu.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte na dvije minute miješajući, taman dok se umak zgusne.

Žlicom ravnomjerno rasporedite preko kotleta i pospite peršinom.

Poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti