Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ljekovita moć kurkume

Ljekovita moć kurkume

Ljekovita moć kurkume
  • Objavljeno: Petak, 08.06.2012.
  • Broj pregleda: 4.297
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kurkuma, začin koji daje curry prahu žutu boju, koristi se u indijskoj medicini kao digestiv. Zadnjih nekoliko godina svijest o kurkumi i njenom korištenju kao lijeka se stalno povećava.

U Indiji brojni zdravstveni problemi kao što su problemi s jetrom, probavne smetnje, liječenje kožnih bolesti i zacjeljivanje rana se odavno rješavaju kurkumom.

Kurkuma nije više začin koji se koristi samo u pripremi jela. Novo istraživanje provedeno od United States Department of Agriculture (USDA) otkriva kako kurkuma sadrži sastojak koji može učiniti čuda za naše zdravlje.

Kurkumin je aktivni sastojak kurkume, a pokazalo se da ima širok raspon terapijskih učinaka te sposobnost sprječavanja rasta raka stanica i ubrzanja metabolizma.

Kurkumin pomaže liječiti upale koje pridonose rastu tumora, sprječava da kancerogeni oštete staničnu DNA i popravlja već nastala oštećenja DNA.

Razne laboratorijske studije pokazuju da kurkuma pomaže zaustaviti rast i širenje stanica raka. Istraživanja pokazuju da može zaštititi od raka debelog crijeva, kao i melanoma, najsmrtonosnijeg oblika raka kože.

Kurkuma može spriječiti nastanak, kao i smanjiti simptome Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. Prethodna istraživanja su pokazala da kurkuma može izliječiti bolesti srca, artritis i depresiju.

Naravno da kurkumu i dalje možete konzumirati kao začin jelima. Stručnjaci ističu kako je 300 do 500mg kurkuminoida dnevno sasvim dovoljno da biste zaštitili svoje zdravlje. Kurkumu možete konzumirati i u obliku suplemenata, odnosno dodataka prehrani.

Kurkuma je prekrasan začin koji se koristi u pripremi mnoštva nacionalnih jela. Najčešće se koristi za pripremu curria, ali ga možete dodavati raznim jelima.

Više o ovom čudesnom začinu saznajte na http://bit.ly/Kurkuma

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti