Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Riba u prevenciji gubitka pamćenja

Riba u prevenciji gubitka pamćenja

Riba u prevenciji gubitka pamćenja
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.08.2008.
  • Broj pregleda: 668
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Konzumacija ribe bogate omega-3 masnim kiselinama je povezana s četvrtinu manjim izgledima za pojavu lezija mozga koje uzrokuju slabljenje pamćenja, demenciju i moždani udar, pokazalo je istraživanje provedeno na sveučilištu u Kuopiu.

Rezultati su utemeljeni na petogodišnjem praćenju 3660 osoba starije životne dobi koje na početku studije nisu imale značajnih poteškoća sa zdravljem, objavio je znanstveni časopis Neurology.

Omega-3 masne kiseline imaju protuupalni učinak te su već ranije povezane s manjim rizikom za razvoj bolesti srca.

Istraživači napominju kako pozitivan učinak omega-3 masnih kiselina nije bio uočljiv kod ispitanika koji su najčešće konzumirali prženu ribu.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti