Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lice glatko kao svila

Lice glatko kao svila

Lice glatko kao svila
  • Objavljeno: Utorak, 16.12.2008.
  • Broj pregleda: 2.015
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dlačice na licu ne moraju vas brinuti i oneraspoložiti: brzo uklanjanje je sve što vam je potrebno kako biste izgledali zanosno.

Svaka žena ima nešto dlačica na licu. No plavušama i crvenokosima dlačice su neprimjetne i ne izazivaju neugodnost, dok su kod tamnokosih mnogo vidljivije. Osim toga, neke žene, bez obzira na boju kose, pate od pojačane dlakavosti lica.

Imate li taj problem, najbolje je da uz pomoć svog liječnika provjerite nije li uzrok toj pojavi organskoga podrijetla. Zbog normalne dlakavosti lica više ne morate brinuti - jednostavno je se riješite!Što se smije raditi.

Za razliku od dlačica na drugim dijelovima tijela, one na licu mogu ojačati uklanjate li ih nepravilno. Brijanje će, naprimjer, potaknuti njihov rast. Brzo će izrasti i bit će čvršće nego prije. Ubrzo će biti mnogo uočljivije nego prije no što ste išta poduzimali. Ni uklanjanje dlačica voskom nije idealno rješenje. Dlačice se uklanjaju zajedno s korijenom, što izaziva veći dotok krvi u to područje, a s njime se pospješuje i rast novih dlačica.

OBRVE

Najjednostavniji način za uklanjanje viška dlačica na obrvama i između njih je čupanje pomoću pincete. Da bi postupak bio što je moguće manje bolan, prvo rashladite područje prislanjajući na njega flanelsku krpicu u koju ste zamotali kockice leda. Zatim pincetom izvlačite dlačicu po dlačicu u smjeru njihova rasta. Najčešća pogreška koju možete napraviti je da iščupate previše dlačica. Ne pokušavajte promijeniti oblik vaših obrva, nego uklonite samo suvišne dlačice. Prirodan oblik obrva najbolje pristaje vašem licu.

BRČIĆI

Postoje tri načina uklanjanja ovih dlačica:

  • Izbjeljivanje: Njime se dlačice zapravo ne uklanjaju, nego se čine nevidljivima. Ovaj je postupak namijenjen svjetlokosim ženama ili brinetama s vrlo slabom kosom. Dlačice će se vidjeti kao svijetla sjena. Sredstvo za posvjetIjavanje se pažljivo nanosi na dlačice i ostavlja da djeluje 10 minuta. Za to će vrijeme dlačice postati potpuno svijetle.
  • Elektroliza: To je najbolji postupak. Tanka elektroda uvlači se pod kožu, do korijena svake dlačice. Biti će potrebno određeno vrijeme da se uklone sve dlačice, no poslije više neće narasti nijedna. Elektrolizu može izvoditi samo osposobljen stručnjak.
  • Depilator u kremi: Koristite samo onaj na kojem izričito piše da se smije koristiti na licu. Običan depilator može biti prejak i izazvati nadražaj kože. Nanesite kremu i ostavite je ondje približno 10 minuta. Zatim je uklonite. Nove će dlačice početi rasti za dva do tri tjedna i tada odmah možete ponovo koristiti depilator.

BRADA

Izbjeljivanje nije preporučljivo ako je cijela brada zahvaćena dlačicama jer će one i dalje biti vrlo vidljive. U tom ih je slučaju najbolje ukloniti.

  • Depilator u kremi: Dobar postupak jer je brz, jeftin i uklanja sve dlačice.
  • Elektroliza: Želite li trajan učinak, možete pokušati ukloniti dlačice iz toga područja elektrolizom, no morati ćete nekoliko puta odlaziti na tretman dok to posve ne uspije.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije