Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Za ljepotu koja zrači iznutra!

Za ljepotu koja zrači iznutra!

Za ljepotu koja zrači iznutra!
  • Objavljeno: Srijeda, 12.06.2013.
  • Broj pregleda: 112
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uobičajeno je kožu, kosu i nokte njegovati izvana, zaboravljajući pritom činjenicu da su i kosa i nokti u korijenu živi dio organizma te da su im za rast potrebni mikronutrijenti. Isto vrijedi i za proces regeneracije stanica kože. Stoga je organizam bitno opskrbiti hranjivim tvarima iznutra, i uz dodatnu njegu izvana, rezultat neće izostati.

Inovativna formula

Dugogodišnja istraživanja tvrtke Merz Pharmaceuticals rezultirala su oblikovanjem Merz Spezial dražeja s inovativnom formulom koja sadrži najvažnije vitamine, minerale i aminokiseline nužne za zdravlje kože, rast bujne i čvrste kose te lijepih i nelomljivih noktiju.

Za kožu nahranjenu iznutra, a svježeg izgleda izvana, bitna je uravnotežena kombinacija prijeko potrebnih tvari koje podržavaju stanice kože u dnevnom ritmu obnove. Za to su zaslužni ponajprije vitamini B skupine, koji dokazano blagotvorno djeluju na izgled i mekoću kože; zatim vitamini C i E kao poznati "hvatači" slobodnih radikala, koji neutraliziraju njihovo štetno djelovanje na stanice kože; te vitamin A koji potiče obnovu oštećenog tkiva (epitelizaciju i stvaranje novih stanica kože), povećava elastičnost kože i sprječava njezino isušivanje. Uz spomenute vitamine, za zdravlje kože važan je i cink, mineral koji pomaže zacjeljivanje rana, smiruje kožu sklonu iritacijama i upalama te pozitivno utječe na cijeli imunološki sustav.

Ova kombinacija mikronutrijenata odabrana je jer osigurava visoku biološku raspoloživost i igra ključnu ulogu u procesu regeneracije stanica kože.

Za bujnu i sjajnu kosu posebno su važne aminokiseline cistein i metionin koje, kao sastavni dio keratina, znatno utječu na izgled i strukturu kose. Znanstvene studije pokazale su da se tijekom normalna životnog vijeka jedne vlasi (tri godine) postotak aminokiselina smanji čak za 50 posto. Drugim riječima, kosa tijekom vremena gubi upravo one aminokiseline koje su odgovorne za njezinu čvrstoću.

Vitamini važni za zdravlje kose su: vitamin A, koji kosi daje sjaj i punoću; vitamin B5, koji ubrzava rast kose i čuva njezinu pigmentaciju; vitamin H (biotin), koji ima važnu ulogu u tvorbi osnovne keratinske supstancije i time osigurava čvršću strukturu kose, sprječava pucanje i cvjetanje kose; te vitamin E, koji sudjeluje u obnovi strukture vlasi i regeneraciji stanica. Mineral koji je osobito važan za održavanje zdravlja kose je željezo, koje ulazi u sastav enzima za normalnu izgradnju stanica krvi, i uz vitamine B6 i B12 sprječava slabokrvnost koja se brzo manifestira pojačanim ispadanjem i slabijom kvalitetom kose.

Nokti glatkih površina, čvrsti, cijelih vrhova i bez zanoktica ukras su svake ruke. Biotin, željezo, pantotenska kiselina, proteini soje i aminokiseline u Merz Spezial dražejama pomažu djelujući iznutra i osiguravaju lijepe i čvrste nokte.

Samo dvije Merz Spezial dražeje dnevno osiguravaju dovoljnu količinu vitamina, minerala i aminokiselina, koji će vašu kožu učiniti svježom i blistavom, a kosu i nokte čvrstima i lijepima. Budući da su biološki procesi rasta kose i noktiju te obnove površinskog sloja kože prilično spori, preporučeno vrijeme uzimanja dražeja je dva do tri mjeseca u dvije godišnje kure.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije