Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slaganje horoskopskih znakova - Jarac i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Jarac i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Jarac i ostali znakovi
  • Objavljeno: Subota, 12.03.2011.
  • Broj pregleda: 99.379
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jarac i Ovan

Kada se Jarac i Ovan zaljube, moraju raditi naporno kako bi održavali međusobnu energiju. Njihovi pristupi se gotovo mogu smatrati potpuno suprotnim. Ovan se ne gnjavi razmišljanjem na što je radnja usmjerena ili što će time postići, a Jarac razmišlja samo o tome hoće li mu (i koliko) to sve koristiti prije nego što se odluči za akciju. Ovan se kreće brzo, a Jarcu se, u najmanju ruku, čini da riskira sve. Jarac se gnuša nepotrebnog rizika. Kreće na sporijim tempom, radi strpljivo prema dobro definiranim ciljevima (obično se odnose na karijeru ili druge oblike javnog napretka). Oba partnera uvijek stižu tamo kamo krenu, samo na različite načine, i obično, na potpuno drugačija mjesta.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Jarac je općenito prilično miran i skroman, dok je Ovan puno glasniji i blještaviji. Oboje su vrlo tvrdoglavi i misle da je njihov put najbolji. Da bi zajedno funkcionirali, moraju se složiti da se ne slažu. Njihova filozofija je vrlo različita: Ovan traži prečac, a Jarac želi slijediti pravila, uz pretpostavku da je to najsigurniji put do uspjeha. Kako se to manifestira u ljubavnoj vezi? Ovan je nagao, strastven u potrazi za onim što želi, bez zaustavljanja i razmišljanja da li je osoba koju su izabrali stvarno prava za njih. Jarac, s druge strane, voli analizirati koliko će potencijalni ljubavni partner biti u mogućnosti pomoći im napredovati u životu, te će to koristiti za donošenje odluke hoće li ili neće nastaviti odnos. Ako ova dva znaka prevladaju ove teškoće, mogu naučiti jedno drugo stvari koje ne bi naučili sami.

Provjerite kako zavesti Jarca!

Ovnom vlada planet Mars (strast), a Jarcem planet Saturn (karma). Ovi planeti često rade jedan protiv drugog, baš kao Ovan i Jarac, i moraju se boriti da pronađu zajednički jezik. Ova dva znaka definitivno mogu pomoći jedan drugom, posebno ako imaju zajednički projekt: Saturn je jako uporan, a Mars ima energiju koja je potrebna da se stvari učine. Ova dva znaka mogu biti bolji kolege na radnom mjestu nego ljubavnici u spavaćoj sobi! Oba partnera su odlučna i ne predaju se lako, a ako njihova energija nije pozitivna, ti planeti mogu donijeti okrutnost, čak i nasilje, ili potiskivanje osjećaja. Ovan se mora pobrinuti da ne radi protiv Jarca, koji, zauzvrat, mora osloboditi Ovnov vatreni duh.

Ovan je vatreni, a Jarac je zemljani znak. Dok je Ovan dinamičan, Jarac je više temeljit i praktičan. Jarac pristupa stvarima na način da se pita hoće li to koristiti njegovom konačnom cilju, dok Ovan jednostavno vidi ono što mu je poželjno u ovom trenutku.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Ovan i Jarac su kardinalni znakovi. Oba partnera su inicijatora, ali imaju vrlo različite ciljeve i interese. Ovan je predvodnik i srušit će sve prepreke na putu. No, Jarac stalno radi prema svojim ciljevima. Važno je za oba partnera da shvate da je kompromis ključ uspjeha.

Koji je najbolji aspekt veze između Ovna i Jarca? Kada nauče kako funkcionirati zajedno mogu stvoriti dobru zajednicu. Njihov odnos je izazovan, ali ako mogu naučiti jedno od drugog itekako se isplati. Kao i kod bilo kojeg odnosa koji se temelji na međusobnoj ljubavi i poštovanju, većina prepreka može biti prevladana dobrom komunikacijom i dobrom voljom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije