Hrskavi i slasni: Jednostavni popečci od krumpira sa svježim sirom

Hrskavi i slasni: Jednostavni popečci od krumpira sa svježim sirom

Hrskavi i slasni: Jednostavni popečci od krumpira sa svježim sirom
  • Objavljeno: Srijeda, 28.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Popečci od krumpira su ukusno i jednostavno jelo čija priprema ne traje više od 15ak minuta. Mogu se poslužiti uz neki umak, salatu ili poslužiti kao prilog nekom mesnom jelu, na primjer. Ako vas brine činjenica da bi se tijekom pečenja natopiti uljem i teško vam pasti na želudac, možete ih iz tave odložiti na tanjur obložen papirnatim ručnicima koji će upiti suvišnu masnoću.

Ovo je jelo slično švicarskom specijalitetu rösti, koji se uglavnom sastoji od krumpira, pirjanih ili plitko prženih u tavi. Izvorno je to bilo jelo za doručak, koje su obično jeli farmeri u kantonu Bern, ali danas se jede u cijeloj Švicarskoj i diljem svijeta. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za popečke od krumpira i svježeg sira.

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 200 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 50 g brašna
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice papra
  • suncokretovo ulje za pečenje

Priprema:

  1. Ogulite krumpir i naribajte ga na sitno. Stavite naribani krumpir u cjedilo i iscijedite višak tekućine.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, svježi sir, jaje, brašno, sol i papar. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Zagrijte malo suncokretovog ulja na tavi na srednje jakoj vatri.
  4. Oblikujte smjesu od krumpira i sira u male popečke i stavite ih na zagrijanu tavu. Pecite popečke dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane, oko 3-4 minute po strani.
  5. Kad su popečci pečeni, stavite ih na papirnati ručnik da upije višak masnoće.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije