Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

U zdravom tijelu, zdrav duh

U zdravom tijelu, zdrav duh

U zdravom tijelu, zdrav duh
  • Objavljeno: Srijeda, 22.10.2014.
  • Broj pregleda: 100
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Za zdravo tijelo u kojem će obitavati zdrav duh potrebno je imati snažan imunitet.

Imunitet ili otpornost je sposobnost organizma da se obrani od različitih infekcija, virusa, bakterija i drugih bolesti s kojima svakodnevno dolazimo u kontakt. Naše tijelo gradi barijere koje sprječavaju štetne patogene, molekule i otrove da prodru u naš organizam te tu cjelokupnu zaštitu nazivamo često spominjanim imenom: imunološki sustav. 

Za zdravlje organizma je izrazito važno imati imunost na štetne tvari koje mogu uzrokovati različite bolesti. Imunološki sustav možemo jačati prirodnim putem - uspostavljajući izravan kontakt sa izazivačem zaraze pa se izlaganjem uzročnicima neke bolesti u manjim količinama ili postupno može steći imunost ili umjetnim putem - odnosno namjernim intervencijama poput cijepljenja ili uzimanjem preparata za podizanje imuniteta.

Sama imunost može biti stvorena unutar organizma pojedinca - što je svakako najpoželjnije ili prenošena iz organizma koji je stekao imunost ranije.

Zdrav i jaki imunološki sustav najbolja je obrana protiv virusa i bakterija koji posebno često vrebaju u zimskim mjesecima kad padaju obrambeni sustavi većine ljudi.

Pravilna prehrana jedan je od osnovnih načina podizanja imuniteta. Svakodnevno bi valjalo jesti više vrsta voća i povrća  te jogurte s probioticima kako bismo organizmu pomogli da bude spreman za vanjske prijetnje prehlade i gripe.  Unos vitamina i minerala, folnih i omega 3 kiselina te antioksidansa osigurat ćete jedući ribu, jaja, meso, jezgrasto voće i pijući svakodnevno mlijeko.

Dobar i kvalitetan san jamstvo je održivosti zdravog imuniteta. Dok spavamo tijelo se odmara i puni baterije za nastavak borbe protiv neprijatelja iz okoline.

Tjelesna aktivnost u bilo kakvom obliku poput: šetnje, vožnje bicikla ili nekog sporta doprinosi također dobrim dijelom zdravom imunitetu, a o drugim dobrobitima tjelovježbe ne moramo ni govoriti.

Na kraju ništa manje važno za spomenuti nije ni pranje ruku! Jednostavna radnja koja se podrazumijeva sama po sebi je navika koju smo svi stekli, ali ipak ponekad na nju zaboravimo. Posebno je važno djecu naučiti i naviknuti na svakodnevno pranje ruku.

Za stalnu borbu s vidljivim i nevidljivim neprijateljima našeg zdravlja malim i velikim na raspolaganju je i Immun44 u kapsulama ili kao tekući dodatak prehrani!

Immun 44® kapsule

Doprinose:

  • normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • smanjenju umora i iscrpljenosti
  • normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • normalnom metabolizmu makronutrijenata
  • zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Način uporabe kapsula

Uzeti 3 kapsule dnevno (ujutro, u podne, uvečer).

Važna napomena o uporabi

Immun44® kapsule mogu se uzimati tako da se biljne kapsule otvore, a sadržaj umiješa u tekućinu, kao što je sok od naranče, mlijeko ili jogurt. Ispražnjena se kapsula ne treba uzimati.

Immun 44® tekući dodatak prehrani

Način primjene tekućeg dodatka prehrani: 1 x dnevno uzeti ½ do 1 mjerice (10 ml - 20 ml)

Napomena

U prepolovljenoj ga dozi (5 ml -10 ml) mogu uzimati i djeca u dobi od 2 do 7 godina.

Dodatne informacije o proizvodima potražite na www.stada.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije