Hrana za zdraviji mjehur

Hrana za zdraviji mjehur

Hrana za zdraviji mjehur
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Infekcije mjehura nikada nisu bile zabavne. Ali jeste li znali da određene namirnice zapravo mogu spriječiti probleme s mjehurom? Istinita priča. Ne samo da će doprinijeti ukupnom zdravlju mjehura, već ove zdrave namirnice trebaju biti dio redovite prehrane.

Brusnice
Ovo voće je najčešći lijek za probleme s mjehurom, a za to postoji dobar razlog. Svojstava pronađena u brusnicama stvaraju štit koji čuva od stvaranja bakterija koje dovode do infekcije mokraćnog sustava. Nema zaraznih bakterija, nema infekcije mokraćnog sustava!

Kruške
Kruške su visoko alkalna hrana koja uravnotežuje pretjerano kiseli sustav. Nakon što je uravnotežen, mjehur može ostati zdrav.

Cjelovite žitarice
Kruh od cjelovitih žitarica i zobene pahuljice su super za mjehur, jer oni daju vlakna. Kada jedete odgovarajuću količinu vlakana (25 grama dnevno se preporuča za većinu odraslih), vaš probavni sustav je u pokretu, što znači da nema zatvora, što stavlja manji pritisak na mjehur i omogućuje da funkcionira kako bi trebao.

Voda
Pijenje osam do deset čaša vode dnevno čisti tijelo, a dobra hidratacija je ključ za zdrav mjehur.

Jogurt
Prema istraživanju iz Švedske, dva serviranja jogurta na dan mogu smanjiti rizik od raka mokraćnog mjehura do 40 posto. Četrdeset posto! (Za žene, on također smanjuje šanse za gljivične infekcije).

Oni koji imaju problema s mjehurom također trebaju izbjegavati pušenje, kofein, jako kiselu i jako začinjenu hranu, jer to može pogoršati stanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije