Danas svi muškarci trebaju skuhati večeru. Otkrivamo zašto!

Danas svi muškarci trebaju skuhati večeru. Otkrivamo zašto!

Danas svi muškarci trebaju skuhati večeru. Otkrivamo zašto!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Ovaj je mjesec, kao što već znamo, posvećen muškarcima i njihovom zdravlju. No, to što je cijeli jedan mjesec posvećen samo njima dolazi uz određenu cijenu. Tu cijenu mogli bi platiti prvog četvrtka u studenom. Zašto baš tada? Zato što se na prvi četvrtak u studenom obilježava međunarodni dan kada muškarci rade večeru.

Kako je ovaj dan nastao manje je poznato, no ono što znamo je da postoje urnebesna (i pomalo stroga) pravila. Ako ste muškarac koji svojoj boljoj polovici (ili bilo kojem ženskom članu kućanstva) redovito kuha slobodno preskočite ovaj članak. Međutim, ako vas svaki, ili gotovo svaki dan dočeka domaći kuhani obrok onda je vrijeme da zasučete rukave, obučete pregaču i primite kuhaču u ruku te tako barem na jedan dan svojim ukućanima pokažete s kakvim kulinarskim sposobnostima raspolažete.

Tko zna, možda se u vama baš krije skriveni talent za kuhanje, a možda ispadne totalni fijasko. Bilo kako bilo, ako ste odlučili proslaviti ovaj dan proučite pravila i sretno u kuhinji!

Za početak, muškarac treba dobrovoljno pristati na sudjelovanje u obilježavanju ovog dana. Ako ništa ne traži zauzvrat, primjerice izlazak na pivu s dečkima, dobit će dodatne bodove.

Nakon što je pristao na sudjelovanje treba odlučiti što će kuhati. Kako bismo u tome pomogli na kraju članka smo pripremili primjer menija s detaljnim receptima. Naravno, može skuhati jelo koje njegova bolja polovica često radi, dok su roštilj i ostaci od jučerašnje večere zabranjeni. Isto vrijedi i za dostavu iz obližnjeg restorana koja je strogo zabranjena.

Težinu recepta može odabrati sam, no važno je da glavno jelo sadržava barem četiri sastojka i da je za konzumaciju potrebno koristiti još neki dio pribora za jelo osim vilice. Dakle, špagete su dozvoljene ako ih jedete pomoću žlice i vilice. Dodatne bodove može zaraditi ako u jelu koristi sastojke kao što su šafran ili kapari.

Nakon što je odabrao recepte mora se pobrinuti za nabavku potrebnih namirnica. Pogleda li prije toga što se već nalazi u kuhinjskim ormarićima i frižideru i tako izbjegne kupovinu namirnica koje već ima u kuhinji, dobit će dodatne bodove.

Nakon što su sve namirnice spremne slijedi glavni dio, odnosno kuhanje. Ako želi tijekom tog procesa može slušati glazbu, no TV je strogo zabranjen. Dok kuhanje traje njegova bolja polovica, ili bilo koji drugi član obitelji, ne smije prilaziti kuhinji osim ako se iz pećnice počne dimiti. Jedino u slučaju opasnosti po zdravlje i imovinu smije priskočiti u pomoć.

Kad je kuhanje gotovo muškarac će postaviti tanjure na stol, natočiti piće i za dodatan ugođaj postaviti dekoraciju i/ili upaliti svijeće. Nakon večere će maknuti stvari sa stola i oprati posuđe. Kada je sve gotovo slobodno može ostatak večeri provesti gledajući televiziju.

Sada kad smo ukratko prošli kroz proceduru i pravila donosimo vam prijedlog menija koji možete pripremiti za ovu posebnu večeru.

1. Hladno predjelo: Začinjeni humus sa slatkim krumpirom

Iznenadite svoje goste začinjenim humusom kojeg ćete napraviti sa slatkim krumpirom. Servirajte ga uz zdrave krekere.

Recept za začinjeni humus sa slatkim krumpirom!


2. Toplo predjelo: Kremasta juha od rajčice

Kremastu juhu od rajčica obožavaju svi, a veoma jednostavna je za napraviti. Možete je poslužiti uz hrskavi kruh.

Recept za kremastu juhu od rajčica!


3. Glavno jelo s mesom: Brze i zdrave tortilje s piletinom

S tortiljama nikad ne možete pogriješiti, a ako ste ljubitelj neke druge vrste mesa, zamijenite piletinu svojim omiljenim mesom.

Recept za brze i zdrave tortilje s piletinom!


4. Glavno jelo bez mesa: Špagete s veganskim umakom

Ako pak preferirate glavni jelo bez mesa, ove ukusne vege špagete gotove su u manje od pola sata.

Recept zašpagete s veganskim umakom!


5. Desert: Čokoladni fondue

Svi ljubitelji čokolade uživat će u ovom jednostavnom, a ipak ukusnom desertu u kojem glavnu ulogu ima upravo čokolada.

Recept za čokoladni fondue!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije