Najbolje povrće i voće za prosinac

Najbolje povrće i voće za prosinac

Najbolje povrće i voće za prosinac
  • Objavljeno: Utorak, 01.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Najbolje voće

Jabuka

Jabuke sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Jabuka pripada najzdravijim namirnicama svijeta, a jako je dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Ako ste u mogućnosti jedite jabuke iz organskog uzgoja jer je ovo voće s gotovo najvišom razinom pesticida. Kako biste u jabukama uživali na pomalo drugačiji način, predlažemo ovaj recept za karamelizirani čips od jabuke.

Brusnica

Sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Jako je dobar izvor vitamina E i K, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Brusnice možete koristiti za pripremu različitih deserta, a svakako isprobajte ovaj ukusni kolač s brusnicama.

Grejp

Također sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, a odličan izvor vitamina A i C. Grejp je intenzivnog okusa koji ne odgovara velikom broju ljudi. Kako biste u njemu uživali, bez obzira na intenzivan okus, isprobajte ovaj odličan topli čaj od grejpa.

Kivi

Sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, kalija i bakra. Odličan je izvor vitamina C i K. Kivi je ukusan sam po sebi, a odlično se slaže s mesom, stoga svakako isprobajte teleći odrezak punjen kivijem s povrćem.

Limun

Sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor folne kiseline i kalija, a odličan izvor vitamina C. Limun možete koristiti za pripremu različitih jela pa čak i kao začin. Zbog kiselog okusa, limun je potrebno neutralizirati drugim namirnicama, što ćete postići ovim receptom za varivo od bundeve i limuna.

Naranča

Sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor tiamina, folne kiseline i kalija, a odličan izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Naranča je jedna od najzdravijih namirnica svijeta, a u njenim prednostima za zdravlje ćete uživati još i više ako počnete pripremati ovaj odličan sok od manga, naranče i mrkve.

Šipak

Sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana i folne kiseline, a odličan izvor vitamina C i K. Šipak je ukusan i odlično se slaže u različite namirnice, a dobar je za pripremu salata, stoga svakako probajte ovu ukusnu salatu sa šipkom i špinatom.

Mandarina

Sadrži malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, a odličan izvor vitamina A i C. Mandarine su ukusne i ne trebaju im nikakvi dodaci. Najzdravije su svježe, stoga predlažemo da isprobate ovu jednostavnu salatu od limete, bosiljka i mandarina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije