Najbolje voće i povrće za prosinac

Najbolje voće i povrće za prosinac

Najbolje voće i povrće za prosinac
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto volimo sezonsku hranu?

Trošimo puno energije da bismo uzgojili hranu u krivo vrijeme, na krivom mjestu i u krivo doba godine. Kada bismo svoju prehranu ograničili samo na sezonske namirnice, jeli bismo raznoliko, uštedjeli novac, uživali u boljim okusima i poštedjeli prirodu.

Jesti sezonski znači jesti raznoliko, jesti ono što raste u prirodnim uvjetima, jesti u skladu s prirodom i u konačnici, jesti zdravije, bolje i ukusnije.

Sezonska hrana je jeftinija

Naravno da ćete više platiti brusnicu usred ljeta, nego što biste ju platili za vrijeme jeseni. Plaćanjem hrane plaćate i njezin uzgoj, koji je znatno jednostavniji i jeftiniji kada se hrana uzgaja u vrijeme kada je to predviđeno.

Sezonska hrana je ukusnija

Ako ćete jesti namirnice na vrhuncu njihove sezone, uživat ćete u punom bogatstvu okusa jer su one sazrijevale u prirodnim uvjetima, zbog čega imaju potpuno prirodan i odličan okus.

Sezonska hrana je bolja za okoliš

Uzgajanjem krivih namirnica na krivom mjestu i u krivo doba godine znači povećano korištenje kemijskih spojeva koje ne štete samo namirnicama, već i prirodi.

Sezonska hrana je zdravija

Kao što će kemijski spojevi za uzgoj narušiti ljekovita svojstva namirnica, isto tako će imati negativno djelovanje na vaše zdravlje. Rezultat toga je da jedete nešto za što mislite da je zdravo, a ustvari trujete vlastito tijelo. Kada biste jeli sezonski, sigurno biste jeli i zdravije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije