Otkrijte kako oblikovati tijelo i izraditi mišiće uz obroke s tunom!

Otkrijte kako oblikovati tijelo i izraditi mišiće uz obroke s tunom!

Otkrijte kako oblikovati tijelo i izraditi mišiće uz obroke s tunom!
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.05.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Tjelesna aktivnost je pola zdravlja. Drugu polovicu čini hrana koju jedemo.

Vježbom osim zdravlja nastojimo osigurati dobar izgled. Ipak, velik dio vježbača zaboravlja na važnost pravilne prehrane čime dobivaju lošije rezultate, ne gube kilograme niti im se tijelo i mišići oblikuju prema željenom planu.

Pravilnom uravnoteženom prehranom, bogatom kvalitetnim proteinima, povrćem i voćem, te integralnim žitaricama nakon mukotrpnog vježbanja dobit ćemo željeni rezultat i polako oblikovati tijelo kojem stremimo.

Proteini plave ribe preporučuju se konzumirati do tri puta tjedno, a u dnevnom jelovniku najbolje je da se nađu na tanjuru nakon treninga u kombinaciji s povrćem i manjom količinom integralnih žitarica kako bi tijelo obnovilo potrošena mišićna vlakna, izgradilo mišić, a ujedno nadoknadilo izgubljeni glikogen koje je potreban za sljedeći trening.

Konzumacijom pojedinačnog pakiranja tunjevine Rio Mare Natura unosi se 56 g tune, od čega 22 g čine proteini što predstavlja 1/3 ukupnih dnevnih potreba na proteinima prosječne zdrave žene, te oko ¼ potreba prosječnog muškarca. Istom porcijom unijeti će se tek 52 kilokalorije što omogućava lakše postizanje vitke linije.

Tunjevina Rio Mare Natura konzervirana je u slanoj otopini čime je značajno smanjena količina kalorija u serviranju. Također, novitet predstavlja mala količina tekućine koju nije potrebno cijediti prije konzumacije.

Tuna je namirnica bogata lako probavljivim proteinima bitnim za obnovu mišića, ali i za stvaranje krvnih stanica neophodnih za izvođenje aktivnosti. Tuna je također bogata B vitamina, omega-3 masnim kiselinama te mineralima.

B vitamini imaju značaju ulogu u pretvorbi energije iz ugljikohidrata i proteina, što je nužno kako bi se osigurao kontinuiran dotok energije prilikom vježbanja i ponovna izgradnja mišićnih vlakana. Tuna je izvrstan izvor vitamina B3, B6, B12 koji su bitni za funkcioniranje mnogih organa poput jetre, živčanog sustava, kože, izgradnju eritrocita, sintezu DNA, smanjenje kolesterola, itd.

Od minerala koje sadrži najznačajniji su: fosfor i selen u detoksikacijskom djelu što je kod aktivnih osoba važno zbog nastanka slobodnih radikala i mliječne kiseline uslijed vježbanja, dok su kalij i magnezij iznimno bitni minerali u fizičkoj aktivnosti za prijenos živčanih impulsa u kontrakciji mišića.

Omega-3 masne kiseline pridonosit će smanjenju nastanka upalnih reakcija u organizmu osobe koja vježba, utjecati na zdravlje srca i krvnih žila te jačati kognitivne sposobnosti i budnost.

Primjer kvalitetnog obroka nakon treninga koji će omogućiti obnovu mišića te nadoknadu glikogena, a ujedno vam dati zadovoljstvo okusa uz očuvanje vitke linije je: tunjevina Rio Mare Natura – 56 g, u woku s kratko pirjanom pastrnjakom, mladim kupusom, bademima i kvinojom, u ukusnoj marinadi od soja sosa i ružmarina… bez dodanih masnoća!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije