Ovi mali trikovi garantiraju mršavljenje!

Ovi mali trikovi garantiraju mršavljenje!

Ovi mali trikovi garantiraju mršavljenje!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.04.2018.
  • Broj pregleda: 3.419
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Osjećate li se glad 24 sata dnevno? Pokušavate jesti manje, ali na kraju vaš dan završava noćnim prejedanjem? Osjećate glad samo sat vremena nakon velikog obroka?

Ako ste odgovorili potvrdno na samo jedno od ovih pitanja, vjerojatno imate problema sa samokontrolom.

Nedostatak samokontrole je čest neprijatelj mršavljenja, stoga vam donosimo nekoliko trikova koje je lako slijediti, a garantiraju mršavljenje!

Vodite dnevnik prehrane

Iako se čini pomalo dosadno, ovo je zapravo vrlo učinkovita metoda kojom možete utvrditi što točno jedete i jedete li kada ste zaista gladni. Osim popisa namirnica, možete unositi brojeve od 1 do 10, ovisno o jačini gladi koju osjećate.

Ovo su dijete s kojima ćete sigurno smršaviti!

Naučite prepoznati pravu glad

Znakovi gladi uključuju zbunjenost, razdražljivost, manjak koncentracije i glavobolju. Zanemarite obavezu jesti svaka 3 sata, nego jedite samo kada osjećate stvarnu glad.

Jedite u tišini

Ako jedete u miru i tišini, koncentrirajući se samo na obrok i količinu unesene hrane, pojest ćete manje. Osim toga, sporije ćete jesti i brže percipirati sitost.

Jedite dovoljno tijekom dana

Što znači jesti dovoljno? To znači ne pregladnjivati se i jesti samo onda kada smo gladni. Imajte na umu da mozgu treba 15 do 20 minuta da bi percipirao sitost, stoga jedite polako i dobro prožvačite svaki zalogaj.

Izračunajte kalorije

Izračunajte potreban dnevni unos kalorija, obzirom na vašu tjelesnu težinu i visinu i samo smanjite taj broj za 200 kalorija.

Otkrivamo 29 najboljih proteina za mršavljenje!

Izbjegavajte dosadu

Istraživanja pokazuju da često jedemo iz dosade. Ako imate višak vremena i ne znate što bi sa sobom, izađite u šetnju ili nazovite prijatelja. Pronađite hobi i zaokupite misli!

Izbjegavajte brzu hranu

Ovo je jedan od najjednostavnijih savjeta koje trebate slijediti ako želite izgubiti kilograme. Bacite ili podijelite sve nezdrave grickalice i slatkiše koje posjedujete. Također bi bilo poželjno izbjegavati mjesta na kojima služe brzu hranu jer...ponekad je zaista teško odoljeti!

Tjelovježba je obavezna

To ne znači da morate odrađivati naporne treninge. Ponekad je dovoljno samo 30 minuta umjerene šetnje ili brzog hodanja da biste ubrzali metabolizam.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije