Prehrana po krvnim grupama - AB

Prehrana po krvnim grupama - AB

Prehrana po krvnim grupama -  AB
  • Objavljeno: Utorak, 31.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Krvna grupa AB

Ova, najmlađa krvna grupa postoji, kako se vjeruje, svega oko tisuću godina i zastupljena je u dva do pet posto svjetske populacije. Smatra se "prijelaznom", i više rezultatom "križanja" dvije prethodne krvne grupe (i stilova života), a ne direktnim odgovorom na novonastale klimatske ili ostale uvjete. Tip AB ima kvalitete kameleona - u zavisnosti od situacije može usvojiti karakteristike A ili B tipa. Od dominacije jednog ili drugog zavisi i pojedinačna slika vlasnika ove krvne grupe.

Zanimljivo je da hormonski profil ovog tipa najviše ima sličnosti sa tipom O, probavni sustav je nalik tipu A, što znači manjak želučane kiseline, mada je potreba za proteinima životinjskog porijekla sličnija tipu B. Ukratko, tip AB bi trebao izbjegavati sve što vrijedi za tip A ili tip B. Izmješanost utjecaja prethodnih krvnih grupa u tipu AB rezultira i izvjesnom dozom "zbunjenosti" ili ekstremnih ponašanja. U najboljem izdanju, intuitivan i spiritualan, ovaj tip ima problem istovremene potrebe da bude izuzetno i socijalan i usamljen, tako da se i preporučuje dnevno "prakticiranje" i trenutaka samoće i relaksacije i aktivnog učešća u grupama, po mogućnosti onima koje "imaju smisla i značaja" za osobe AB tipa, i koje nisu po prirodi kompetitivne.

Saznajte kakvi su ljudi koji imaju krvnu grupu AB!

Takva podijeljenost nosi opasnosti od bipolarnih manifestacija, depresije, srčanih oboljenja, Parkinsonove bolesti i povišenog krvnog tlaka. Isto tako, ovaj tip ima potrebu i za vrlo intenzivnim i za opuštajućim vježbama, tako da je najbolje da ih kombinira. Bitno je, koliko za djecu toliko i za starije, da osobe s ovom krvnom grupom ne budu izložene restriktivnom okruženju ili strogim pravilima. Djeci, recimo, treba omogućiti da sama biraju svoju odjeću, bez obzira da li se iskusnijem oku ne dopadaju kombinacije koje dijete napravi.

Zbog niskog nivoa želučane kiseline, ima problem sa probavom proteina, blokiranjem digestivnih enzima, sklonost ka razvoju bakterija u trbuhu, što povećava rizik od žučnih problema, raka želuca, žutice i trovanja (hranom). Teže razlaže masnoće pa se savjetuje oprez zbog koronarnih bolesti, cerebralne tromboze, povišenog tlaka. Zbog nesposobnosti da proizvodi anti-A i anti-B tijela, podložniji je kancerogenim oboljenjima nego ijedna druga krvna grupa, mnogim infekcijama (naročito respiratornim i ušnim). Doručak sa povećanom dozom proteina je kralj obroka za ovaj tip, pogotovo ako žele izgubiti na težini. Glavni izvori proteina za AB su riba i morski proizvodi, a nikako crveno meso. Manji i češći obroci nisu preporučljivi ovom tipu zbog neadekvatne količine želučane kiseline i peptičnih enzima (što se dodatno smanjuje s godinama), ali su redovna tri obroka neophodna za opću metaboličku, digestivnu i ravnotežu imunološkog sustava.

Provjerite koja je idealna hrana za krvnu grupu AB!

Pročitajte više o prehrani po krvnim grupama:

Prehrana po krvnim grupama - A

Prehrana po krvnim grupama - AB

Prehrana po krvnim grupama - O

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije