Trik za bolje pohane tikvice: Priprema neće trajati duže, a bit će puno ukusnije

Trik za bolje pohane tikvice: Priprema neće trajati duže, a bit će puno ukusnije

Trik za bolje pohane tikvice: Priprema neće trajati duže, a bit će puno ukusnije
  • Objavljeno: Petak, 05.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Budući da se bliže topli dani, uskoro počinje sezona tikvica. Ovo neutralno, ali vrlo zdravo i niskokalorično povrće se može pripremati na mnogo načina, a jedan od nama najdražih je pohanje u parmezanu.

Pripremljene na ovaj način, tikvice se mogu poslužiti uz pire krumpir, kao i pohano meso, te uz rižu ili drugi prilog po želji. Mogu se jesti i same uz neke zanimljive umake, a jednako su ukusne i kada se ohlade. Tada ih možete staviti u sendvič koji ćete ponijeti sa sobom u školu ili na posao. U nastavku pročitajte potpuni recept.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • mljeveni crni papar po ukusu
  • češnjak u prahu
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 g ribanog parmezana
  • ulje za prženje
  • umaci po izboru

Priprema:

1. Tikvice operite i narežite na kolutove debljine 1 cm.

2. Nakon toga ih panirajte u jajima začinjenim solju i paprom po ukusu te ih dobro utisnite u mješavinu krušnih mrvica, parmezana i začina.

3. Nakon paniranja, tikvice pržite u jače zagrijanom dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju.

4. Nakon prženja ih ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite s umacima po izboru.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije