Što trebate popiti za bolje mentalno, duhovno i fizičko zdravlje?

Što trebate popiti za bolje mentalno, duhovno i fizičko zdravlje?

Što trebate popiti za bolje mentalno, duhovno i fizičko zdravlje?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako vam je dosadilo cijelo vrijeme piti običnu vodu, a istovremeno biste htjeli poboljšati fizičko, mentalno i duhovno zdravlje, počnite svakodnevno piti vodu s limunom.

Čisti kožu

Voda sama po sebi potiče eliminaciju toksina iz tijela. Ako u nju dodate limun koji obiluje vitaminom C, dobit ćete napitak koji sprječava nastanak prištića, akni i prijevremeni nastanak znakova starenja.

Regulira pH vrijednost

Iako vam se možda čini da limun ima kiselo svojstvo, trebate znati da pripada skupini namirnica s alkalnim djelovanjem. Povećanjem unosa namirnica s alkalnim djelovanjem smanjujete rizik od nastanka niza bolesti i otežavate različitim patogenima preživljavanje u vašem tijelu.

Provjerite koje još namirnice imaju alkalno djelovanje!

Jača imunološki sustav

Kalij iz limuna će regulirati razinu krvnog tlaka, stimulirati rad mozga i živčanog sustava, a vitamin C će smanjiti rizik od nastanka gripe i prehlade. Za brži oporavak od prehlade i gripe pijte toplu vodu s limunom i malo meda.

Potiče mršavljenje

Voda s limunom ubrzava rad metabolizam, sprječava nastanak žudnje za slatkišima i grickalicama, potiče eliminaciju suvišne vode iz tijela i sudjeluje u regulaciji apetita.

Saznajte zašto trebate svaki dan jesti limun!

Osvježava dah

Začinjena hrana, pušenje i kava mogu isušiti usta i uzrokovati neugodan zadah. Tu vam može pomoći voda s limunom koja će ujedno i regulirati pH vrijednost usne šupljine.

Potiče rad mozga i živčanog sustava

Zbog visokog udjela kalija, voda s limunom može smanjiti rizik od nastanka depresije, anksioznosti, poboljšati pamćenje i koncentraciju, a vitamin C će regulirati razinu hormona stresa.

Ublažava simptome bolesti respiratornog sustava

Voda s limunom ima odlična antibakterijska svojstva, smanjuje rizik od nastanka infekcija i ublažava simptome već postojećih. Istraživanja su pokazala da je odlična i za ublažavanje simptoma alergija.

Pročitajte zašto još trebate piti vodu s limunom.

Potiče rad probavnog sustava

Ako često osjećate probavne smetnje, nadutost, plinove ili zatvor, počnite svakodnevno piti vodu s limunom. Potaknut će rad probavnog sustava, a prve rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko dana.

Smanjuje upalu

Istraživanja su pokazala da neliječena kronična upala povećava rizik od nastanka srčanih bolesti. Kronična upala u tijelu uzrokuje niz neželjenih simptoma, glavobolje, bolove i napetost u mišićima. Voda s limunom ima moćno protuupalno djelovanje.

Povećava razinu energije

Kava dehidrira tijelo, zbog čega umor može postati još intenzivniji. Kavu slobodno možete zamijeniti vodom s limunom jer će ona ukloniti umor, popraviti raspoloženje, poboljšati pamćenje i koncentraciju, i povećati razinu energije.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije