Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!

Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!

Limunova korica ubrzava metabolizam, smanjuje kolesterol i uništava rak!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Limun je osvježavajuć, ukusan i dobar za zdravlje. Kada razmišljamo o prednostima limuna, vrlo često isključivo mislimo na limunov sok i zaboravljamo na limunovu koricu. Limunova korica može biti jednako, ako ne i više, učinkovita jer sadrži dodatne nutritivne spojeve i enzime koji smanjuju rizik od nastanka n iza bolesti.

Ubrzava metabolizam i potiče mršavljenje

Limunova korica sadrži pektin koji je odličan za ubrzanje metabolizma i mršavljenje. Ovaj spoj sudjeluje u prevenciji apsorpcije suvišnog šećera i nakupljanja stanica masti. Na taj način pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine.

Saznajte može li topla voda s limunom potaknuti mršavljenje!

Smanjuje razinu kolesterola

Svakodnevnom konzumacijom limunove korice možete smanjiti razinu kolesterola i potrebu za uzimanjem lijekova. Limunova korica je jako dobar izvor kalija koji održava stabilnu razinu krvnog tlaka i smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. Limunova korica smanjuje razinu lošeg (LDL) kolesterola a zbog visokog udjela vitamina C jača krvne žile i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Uništava stanice raka

Istraživanja su pokazala da limunova korica sadrži limonen i salvestrol Q40. To su spojevi koji smanjuju rizik od nastanka kancerogenih stanica i sprječavaju širenje stanica raka. Svakodnevna konzumacija limunove korice pomaže u prevenciji i borbi nekoliko vrsta raka, uključujući rak kože, debelog crijeva i dojke.

Poboljšava zdravlje koštanog sustava

Adekvatan unos kalcija je vrlo važan za održavanje zdravlja koštanog sustava. Limunova korica je dobar izvor kalcija i vitamina C. Kalcij jača kosti a vitamin C smanjuje rizik od nastanka upale koja uzrokuje osteoartritis, reumatoidni artritis i osteoporozu.

Provjerite kako voda s limunom hidratizira i potiče mršavljenje!

Jača imunitet i potiče rad probavnog sustava

Zbog visokog udjela vitamina C, limunova korica je jako dobra za prevenciju infekcija i ubrzanje oporavka od gripe, prehlade i infekcija dišnog sustava. Limunova korica je odličan izvor dijetalnih vlakana koja potiču rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka probavnih smetnji.

Poboljšava zdravlje usne šupljine

Manjak vitamina C može narušiti zdravlje usne šupljine i povećati rizik od krvarenja zubnog mesa, nastanka gingivitisa i kronične upale zubnog mesa. Limunska korica je jako dobar izvor citrusne kiseline i vitamina C, što ju čini odličnom za prevenciju bolesti desni, propadanja zubi i zubnog mesa.

Smanjuje razinu slobodnih radikala

Slobodni radikali povećavaju rizik od nastanka autoimunih bolesti, ubrzanog starenja kože, srčanih bolesti i nekih vrsta raka. Limunova korica je jako dobar izvor vitamina C koji ima antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala.

Poboljšava zdravlje i izgled kože

Zbog odličnih antioksidacijskih svojstava limunova korica je odlična za prevenciju prijevremenih znakova starenja i poboljšanje zdravlja i izgleda kože. Limunova korice potiče detoksikaciju kože i smanjuje rizik od nastanka akni i prištića. Možete ju nanositi površinski ali će rezultati biti bolji ako ju unosite putem prehrane.

Odaberite organski limun i dobro ga operite

Prije upotrebe limun dobro operite i svakako odaberite limun iz organskog uzgoja koji sadrži puno manju količinu pesticida i insekticida.

Isprobajte napitak od hrena i limuna koji topi mast s trbuha!

Pripazite na kristalizaciju

Limunova korica sadrži visoku razinu oksalata koji mogu povećati rizik od nastanka bubrežnih i žučnih kamenaca. Ako ste već imali problema bubrežnim i žučnim kamencima, svakako se prije početka uzimanja limunove korice posavjetujte s liječnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije