Vrijeme je za detoksikaciju!

Vrijeme je za detoksikaciju!

Vrijeme je za detoksikaciju!
  • Objavljeno: Utorak, 12.03.2013.
  • Broj pregleda: 14.876
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Detoksikacija je nešto što bismo s vremena na vrijeme svi trebali napraviti. Procesom detoksikacije čistite tijelo od toksina, smanjujete žudnju za nezdravim namirnicama, budite probavni sustav i pripremate tijelo na zdraviji oblik prehrane.

Uz veliki izbor namirnica nije uvijek jednostavno odabrati ono najbolje. Mnoge namirnice su dobre za detoksikaciju tijela, ali mi vam donosimo listu najboljih.

Artičoke

Sadrže antioksidanse koji se koriste za liječenje problema rada jetre jer stimuliraju protok žuči. Žuč tijelu pomaže da razgradi masti i čisti tijelo od potencijalno opasnih spojeva koji mogu uzrokovati kroničnu upalu.

Preuzmite Vodič za detoksikaciju!

Avokado

Sadrži nezasićene masne kiseline i spojeve koji blokiraju apsorpciju štetnih masti koje povećavaju razinu slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali pospješuju nastanak raznih bolesti.

Cikla

Ima moćno protuupalno i fungicidno svojstvo. Betalain, koji cikli daje tamnu boju, potiče rast stanica, smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u procesu regeneracije stanica jetre, koja je najzaslužnija za detoksikaciju tijela.

Brokula

Ima odlična antioksidativna svojstva. znanstvenici su dokazali da redovito konzumiranje brokule može smanjiti rizik od nastanka raznih vrsta raka. Osim brokule, djelotvorni su kupus, prokulice, kelj i cvjetača.

Pripremite čaj od kurkume, limuna i đumbira za detoksikaciju jetre!

Maslačak

Jedna je od najpristupačnijih biljaka, a odličan je za detoksikaciju tijela. Maslačak djeluje kao diuretik i pomaže tijelu da se oslobodi od toksina putem mokrenja.

Kopar i komorač

Ove biljke su bogate vitaminima i protuupalnim spojevima. Kopar sadrži tvari koje potiču rad jetre, odličan je izvor vlakana i sadrži jako malo kalorija. Komorač je bogat vitaminom C koji ima antimikrobna i antioksidativna svojstva.

Zeleni čaj

Odličan je izvor antioksidansa. Sadrži kofein koji ovom napitku daje svojstvo podizanja energije. Ima svojstvo diuretika te pomaže kod oslobađanja od nadutosti i izlučivanja viška vode iz tijela.

Agrumi

Agrumi su gotovo najbolji izvor vitamina C koji ima odlična antioksidativna svojstva. Vitamin C će smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu i rizik od nastanka raznih bolesti.

Napravite detoksikaciju organizma u ovih 5 koraka!

Mlijeko čička

Potiče detoksikaciju jetre. Iako je potrebno više dokaza, istraživanja su pokazala da mlijeko čička sadrži velik broj različitih polifenola koji pomažu jetri u oslobađanju toksina iz tijela.

Luk i češnjak

Ove biljke sadrže flavonoide koji stimuliraju rad jetre. Imaju odlična antibakterijska svojstva i jačaju imunitet. Iako nisu primamljivog okusa i mirisa, svakako ih trebate uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Jogurt

Sadrži probiotike koji reguliraju rad probavnog sustava i jačaju imunitet. Sprječavaju rast štetnih bakterija u crijevima, štite mikrofloru u crijevima i potiču njezinu regeneraciju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije