Najbolje voće i povrće za ožujak

Najbolje voće i povrće za ožujak

Najbolje voće i povrće za ožujak
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.03.2013.
  • Broj pregleda: 25.574
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što znači jesti sezonsko voće i povrće?

Kupovina voća i povrća može biti zahtjevan zadatak, naročito ako ne znate koje vrste su najbolje za ovo doba godine. Kupnjom sezonskih namirnica ćete jesti zdravije, ali i jeftinije.

Supermarketi sada obiluju raznim vrstama voća i povrća, ali mnoge od njih su sve samo ne svježe. Stručnjaci ističu da je skupo voće i povrće upravo ono koje nije zdravo jer se prodaje u doba godine kada nije predviđeno da raste i sazrijeva, stoga je potreban i zahtjevniji (skuplji) način uzgoja.

Zdravije je

Kada namirnica raste u prirodnim uvjetima, ona sadrži sve nutrijente. Istraživanja su pokazala da sezonske namirnice mogu imati i do 3 puta više hranjivih tvari.

Jeftinije je

Kada se namirnice uzgajaju u prirodnim uvjetima troškovi uzgoja su znatno manji. Te namirnice su često na sniženjima jer ih ima toliko puno da ih treba prodati kako se ne bi bacile.

Ukusnije je

Možda ćete otkriti da volite voće i povrće koje nikada niste voljeli ako ih jedete u doba sezone. Primjerice, rajčica je znatno boljeg okusa ljeti nego zimi.

Ekološki je prihvatljivo

Sezonsko voće i povrće ne mora prijeći veliki put da bi došlo do obližnjeg supermarketa. Tijekom uzgoja se koristi znatno manje kemikalija koje štete okolišu, ali i vašem zdravlju.

Kako biste jeli zdravo, a pri tome i uštedjeli, donosimo vam vrste voća i povrća koje su najbolje za ožujak. Ove namirnice rastu u prirodnim uvjetima, jeftine su u ovo doba godine, ne štete okolišu, a ni vašem novčaniku.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije