Duži dani vam ometaju san? Evo kako ćete riješiti problem

Duži dani vam ometaju san? Evo kako ćete riješiti problem

Duži dani vam ometaju san? Evo kako ćete riješiti problem
  • Objavljeno: Utorak, 08.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako vam je teško zaspati dok se vani još vidi, isprobajte ove savjete za spavanje i odmor.

Ljeti se možete radovati raznim stvari: lijepom vremenu, godišnjem odmoru, plaži, suncu, moru i obitelji. Međutim, osim dosadnih komaraca, postoji još nešto što ljudima ne da mira i remeti san. Riječ je o suncu, odnosno produženom danu zbog kojeg mnogi koji rano ustaju, ne mogu na vrijeme ići spavati.

Tijekom zime već oko 17 sati je vani mrak, a ljeti dan produži pa još u 21 sat ima sunca. Ako vam je teže spavati tijekom ljetnih mjeseci, ovo su trikovi koji će vam pomoći da brže i lakše zaspite.

Držite se rasporeda

Važno je da idete spavati uvijek u isto vrijeme i da se budite u isto vrijeme. To sigurno nije lako ako se ustajete u zoru jer je u isto vrijeme preko zime noć, a preko ljeta dan, ali potrudite se da ne iskačete previše iz rasporeda.

Smanjite izloženost svjetlosti i temperaturu

Tijekom ljetnih dana zamračite sobu i ostavite prozor poluotvoren kako bi lagani vjetar i svježi zrak ušao i rashladio prostor. Osim toga, za vrijeme prevelikih vrućina koristite ventilator ili klima uređaj, ali pripazite da vam ne puše direktno u glavu.

Koristite lagane tkanine

Ako vas muče visoke temperature, nosite laganije pidžame i koristite tanku posteljinu, a tijekom ekstremnih vrućina se poslužite trikom - prije spavanja odjeću nakratko stavite u hladnjak ili zamrzivač.

Opustite se

Opuštanje je rijetko iskorištena vještina. Pretvaranje opuštanja u naviku može drastično poboljšati sposobnost spavanja i padanja u san. Ako naučite ispravne tehnike opuštanja, lako se možete umiriti i zaspati bez obzira na sezonu, sve u nekoliko minuta, čim se relaksirate i saberete svoje misli.

Važno je da odvojite vrijeme za pripremu za spavanje i izbacite stres. Sve dok ste preopterećeni, duže ćete se boriti sa spavanjem i to će još više ometati san.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti