Jutarnje tuširanje može učiniti ovo za vaše zdravlje!

Jutarnje tuširanje može učiniti ovo za vaše zdravlje!

Jutarnje tuširanje može učiniti ovo za vaše zdravlje!
  • Objavljeno: Subota, 18.04.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Tuširanje u jutarnjim satima može predstavljati ritual kojeg mnogi prakticiraju. No, ima i onih koji vole otići u krevet čisti pa se uvijek tuširaju navečer.

Kojoj god skupini pripadali, važno je samo da održavate higijenu, a ako ste jedan od onih kojima je svejedno kad će se tuširati, možda će vas ovo navesti da postanete jutarnji tip.

Pogledajte prednosti koje jutarnje tuširanje ima na vaše zdravlje.

Zašto se tuširati ujutro?

Jutarnjim tuširanjem lakše ćete se razbuditi i pokrenuti za brži i bolji početak dana. Za sve koji dugo spavati ili izležavati se u krevetu do zadnjeg trena, jutarnje tuširanje može doći kao izvrsno rješenje da se pokrenu. Tuširati se mora, a ništa vas ne može razbuditi bolje od hladnog tuša.

Mijenjajte hladnu i toplu vodu

Stručnjaci smatraju da se treba naizmjenično tuširati toplom pa hladnom vodom kako bi se potaknula cirkulacija i razbudilo tijelo. Bilo bi dobro da se najprije perete u toploj vodi par minuta, zatim pola minute u hladnoj i to ponovite par puta. Najprije krenite od udova prema srednjem dijelu tijela, a ako vam je voda prehladna, stavite na sredinu i dodajte malo topliju vodu. Voda ne mora biti prevruća i prehladna, bitno je da se osjeti razlika u temperaturi i da se potakne krvotok.

Isto tako, brisanje ručnikom izvana prema trupu također potiče organizam i obavještava tijelo da je vrijeme za rad pa neispavanost i nervoza koja se možda nakupljala danima nestaju za tren.

Prednosti tuširanja ujutro

Ne samo da potiče cirkulaciju i daje tijelu energiju za novi radni dan, jutarnje tuširanje i mentalno vam pomaže da se pripremite za nove radne pobjede. Neki stručnjaci navode da jutarnje tuširanje djeluje poput terapije, pogotovo ako koristite naizmjenično toplu i hladnu vodu. Tijelo se tako osvježava, pojačava se rad krvotoka, a vi ste osjećate energično, vitalno i lepršavo.

Za bolji efekt koristite grublju četke ili spužvicu za tuširanje koji stimuliraju mikrocirkulaciju kože i kružnim pokretima, uz čišćenje, započnite i masažu tijela. Vaše tijelo će vam biti zahvalno, a vi ćete se osjećati svježe i poletno.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti