Evo zašto je san važan za mršavljenje!

Evo zašto je san važan za mršavljenje!

Evo zašto je san važan za mršavljenje!
  • Objavljeno: Utorak, 15.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

San je neophodan za pravilno funkcioniranje organizma, a brojna istraživanja su pokazala i da može pomoći u skidanju suvišnih kilograma. Otkrivamo vam 4 razloga zašto je san važan na vašem putu prema gubitku neželjenih kilograma!

1. Regulira apetit

San će regulirati razinu hormona gladi i sitosti, ghrelina i leptina. Adekvatna količina sna će smanjiti razinu leptina, a istovremeno povećati razinu ghrelina. To će smanjiti rizik od prejedanja. Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje svaki dan dovoljno spavaju, u prosjeku unose čak 300 kalorija manje.

2. Smanjuje opseg struka

Anksioznost i stres su dva vodeća uzročnika nakupljanja masti na području trbuha, a adekvatna količina sna će pomoći u smanjenju anksioznosti i stresa.

3. Može suspregnuti gen debljanja

Ranije provedeno istraživanje je pokazalo da žene, koje svaki dan spavaju 7 do 9 sati, imaju manje suvišnih kilograma, u odnosu na žene koje spavaju premalo. Znanstvenici vjeruju da manjak sna može potaknuti razvoj genetskih predispozicija za debljanje.

4. Povećava razinu energije

Ako ste se dovoljno naspavali, imat ćete više energije da biste redovito vježbali, a svi znamo koliko je redovita tjelovježba važna za mršavljenje i oblikovanje tijela. S druge strane, tjelovježba će pospješiti san, što će proces mršavljenja učiniti još bržim.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti