Kako san pospješuje mršavljenje?

Kako san pospješuje mršavljenje?

Kako san pospješuje mršavljenje?
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

San je neophodan za pravilno funkcioniranje organizma, a brojna istraživanja su pokazala i da može pomoći u skidanju suvišnih kilograma. Donosimo vam načine na koje vam san pomaže da postignete i zadržite vitkost.

Regulira apetit

San će regulirati razinu hormona gladi i sitosti, ghrelina i leptina. Adekvatna količina sna će smanjiti razinu leptina, a istovremeno povećati razinu ghrelina. To će smanjiti rizik od prejedanja. Nedavno istraživanje je pokazalo da osobe, koje svaki dan dovoljno spavaju, u prosjeku unose čak 300 kalorija manje.

Smanjuje opseg struka

Anksioznost i stres su dva vodeća uzročnika nakupljanja masti na području trbuha, a adekvatna količina sna će pomoći u smanjenju anksioznosti i stresa.

Može suspregnuti gen debljanja

Nedavno istraživanje je pokazalo da žene, koje svaki dan spavaju 7 do 9 sati, imaju manje suvišnih kilograma, u odnosu na žene koje spavaju premalo. Znanstvenici vjeruju da manjak sna može potaknuti razvoj genetskih predispozicija za debljanje.

Povećava razinu energije

Ako ste se dovoljno naspavali, imat ćete više energije da biste redovito vježbali, a svi znamo koliko je redovita tjelovježba važna za mršavljenje i oblikovanje tijela. S druge strane, tjelovježba će pospješiti san, što će mršavljenje učiniti još boljim.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti