Koliko je štetno piti sokove?

Koliko je štetno piti sokove?

Koliko je štetno piti sokove?
  • Objavljeno: Utorak, 23.12.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nije nepoznato da je konzumacija sokova povezana s pretilosti, ali novo istraživanje znanstvenika iz Švedske, čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, otkriva da svakodnevna konzumacija sokova može povećati rizik od nastanka raka prostate za 40%.

U istraživanju, koje je trajalo 15 godina, je sudjelovalo više od 8000 muškaraca u dobi od 45 do 73 godine. Znanstvenici su pratili njihove cjelokupne prehrambene navike, uključujući i učestalost konzumacije sokova.

Provjerite kako sokovi ugrožavaju zdravlje srca!

Prethodna istraživanja su pokazala da učestala konzumacija sokova može povećati rizik od nastanka raka jednjaka i gušterače, kao i bolesti poput dijabetesa, osteoporoze i bolesti srca.

Rezultati ovog istraživanja su pokazali da muškarci, koji svakodnevno piju sokove, imaju za gotovo 40% veći rizik od nastanka raka prostate, neovisno o drugim životnim navikama.

Sokovi nemaju gotovo nikakvu nutritivnu prednost, a sadrži niz štetnih spojeva. Prirodni sokovi su prihvatljivi, ali također u umjerenim količinama. Jedno istraživanje je pokazalo da gazirani sokovi smanjuju sposobnost tijela da apsorbira kalcij, što je dodatan razlog zbog kojeg biste trebali sokove konzumirati što rjeđe, a najbolje nikako.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti