Kakao pomaže u regulaciji krvnog tlaka

Kakao pomaže u regulaciji krvnog tlaka

Kakao pomaže u regulaciji krvnog tlaka
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Velike Britanije otkriva da kakao može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova.

Kakao sadrži spojeve koji pospješuju zdravlje kardiovaskularnog sustava i smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti. Više o biljkama koje štite zdravlje srca pročitajte ovdje.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Age and the British Journal of Nutrition, otkrivaju da flavonoidi iz kakaa mogu pospješiti zdravlje kardiovaskularnog sustava, ali i sluh. Na taj način smanjuju rizik od nastanka dvaju najčešćih medicinskih stanja osoba treće dobi – gubitak sluha i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Svjetska populacija je sve starija pa možemo očekivati da će bolesti kardiovaskularnog sustava postati sve učestalije, što je glavni razlog pronalaska svih mogućih načina za njihovu prevenciju, izjavio je voditelj istraživanja prof. Malte Kelm.

Starenjem krvne žile postaju manje fleksibilne i njihova sposobnost širenja i sužavanja se postupno narušava. Na taj način se povećava rizik od nastanka hipertenzije i bolesti kardiovaskularnog sustava – vodećih uzročnika smrti diljem svijeta.

Znanstvenici su testirali učinak kakaa na krvne žile kod potpuno zdravih osoba. Rezultati su pokazali da se kod sudionika, koji kakao konzumiraju dva puta tjedno, funkcioniranje kardiovaskularnog sustava drastično poboljšalo, a sukladno tome se smanjio i rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti