Ljutnja uzrokuje srčani udar?

Ljutnja uzrokuje srčani udar?

Ljutnja uzrokuje srčani udar?
  • Objavljeno: Utorak, 11.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste neprestano ljuti i tjeskobni, izlažete se povećanom riziku od nastanka srčanog udara, otkriva novo istraživanje, objavljeno u časopisu European Heart Journal.

Znanstvenici su proučavali zdravlje tisuće osoba kako bi ustanovili na koji način ljutnja utječe na zdravlje srca i cjelokupnog organizma.

Promatranjem sudionika su ustanovili da unutar 2 sata od početka osjećanja ljutnje, rizik od nastanka srčanog udara je za čak 4 puta veći, kao i rizik od nastanka srčane aritmije.

Saznajte kako čokolada štiti srce i potiče mršavljenje!

Rizik je bio najviši kod osoba koje su često ljute i već imaju problema sa zdravljem srca i srčanog sustava.

Ljutnja mijenja našu psihologiju, povećava broj otkucaja srca, ubrzava disanje, sužava krvne žile i povećava krvni tlak. Također povećava rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Ako ste skloni ljutnji, svakako je potrebno da poduzmete određene promjene u životnim navikama kako biste ju uspješnije kontrolirali.

Znanstvenici ističu da svakodnevno vježbate tehnike opuštanja kako biste se smirili. Jednim istraživanjem se pokazalo da svakodnevna meditacija od 40 minuta može rizik od srčanih bolesti smanjiti za 50%, a dva puta tjedno vježbanja joge po 45 minuta može smanjiti rizik od nastanka srčane aritmije.

Isprobajte 4 namirnice koje čuvaju zdravlje srca!

Bez obzira na vašu životnu situaciju, možete i morate naučiti kako se smiriti. Prava je vještina ostati smiren i razuman u trenucima kada bi svi koje znate postali ljuti i tjeskobni.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti