Brinete li o zdravlju svojih stopala?

Brinete li o zdravlju svojih stopala?

Brinete li o zdravlju svojih stopala?
 • Objavljeno: Petak, 23.08.2013.
 • Broj pregleda: 1.505
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Svojim stopalima definitivno ne radite uslugu ako nosite obuću koja vam je pretijesna. Mnogi ljudi zanemaruju zdravlje stopala, a ono počinje udobnom i kvalitetnom obućom. Ne kaže se bez razloga da cipela glavu čuva. Vaša obuća treba biti udobna, naročito ako često stojite.

Dijabetičari posebnu pažnju trebaju posvetiti obući koju nose jer za njih i najmanji žulj može predstavljati ozbiljan problem. O stopalima trebate brinuti jednako kvalitetno kao i o ostalim dijelovima tijela.

Nošenje pretijesne obuće može uzrokovati povećanje rizika od nastanka raznih stanja, a stručnjaci ističu najvažnija:

 • Prsti koji prelaze jedni preko drugih
 • Urasli nokti
 • Komplikacije zdravlja dijabetičara
 • Amputacija prstiju ili stopala kod dijabetičara
 • Kurje oči
 • Žuljevi
 • Rane
 • Bolna stopala
 • Bol u peti
 • Iskrivljeni prsti

Osim promjene držanja, visoke potpetice također mogu uzrokovati nepopravljivu štetu na stopalima. Naša stopala su dizajnirana kako bi mogli stajati ravno za optimalnu raspodjelu tjelesne težine ravnomjerno po cijeloj dužini stopala. Potpetice idu protiv tisuća godina evolucije. To uzrokuje bol u nogama, žuljeve i kurje oči. Dugotrajno, redovito nošenje peta zapravo može promijeniti oblik noge i spriječiti ih da rade svoj posao.

Kurje oči spadaju u najučestalije probleme koji se javljaju na stopalima. Kurje oči su zadebljanja kože koja nastaju kao posljedica pritiska na kožu. Zadebljana koža formira oblik malog obrnutoga stošca (takozvana jezgra) koji se utiskuje u kožu.

Kurje oči imaju oblik sličan obrnutom stošcu čiji unutrašnji "vrh" često puta pritišće završetke živaca, što može izazvati bol i nelagodu, otežavajući time hodanje. Kurje oko često je prekriveno žuljem/zadebljalom kožom.

Po čemu se Scholl 2 u 1 aplikator za tretman kurjih očiju razlikuje od ostalih tretmana?

Novi 2 u 1 aplikator za tretman kurjih očiju je jedinstven, iznimno učinkovit i brzo djelujući način tretmana kurjih očiju.

Može se višekratno upotrebljavati, a moguće je i tretirati veći broj kurjih očiju.

Scholl 2 u 1 aplikator za tretman kurjih očiju prikladan je za primjenu na tvrdim kurjim očima na vrhu nožnih prstiju i jastučićima stopala, kao i na mekim kurjim očima između nožnih prstiju. Uporaba se ne preporučuje kod kurjih očiju koje krvare ili su iznimno bolna.

Po potrebi zatražite liječnički savjet.

Djeluje u 2 faze.

1. korak: struganje

Nježno odstranite gornje slojeve kurjeg oka dijelom aplikatora namijenjenog za struganje (1), kako biste smanjili bolno trljanje, što će dovesti do olakšanja te omogućiti da tekućina za tretman nanijeta drugim dijelom aplikatora (2) prodre u kurje oko. Struganje ponavljajte svaka 3 dana kako biste olakšali uklanjanje kurjeg oka.

2. korak: nanošenje tekućine za tretman

Pomoću dijela aplikatora za nanošenje tekućine (2) aplicirajte tekućinu za tretman na kurje oko kako bi se ono omekšalo radi uspješnijeg djelovanja.

Tekućinu za tretman nanosite svakodnevno.

Rezultati?

Vidljivo poboljšanje u roku od 5 dana.

Smanjenje bolova.*

* Bolovi su smanjeni zahvaljujući smanjenju zadebljanja, a time i pritiska kurjeg oka.

Molimo da prije uporabe pažljivo pročitate upute za uporabu priložene pakiranju.

Ovaj proizvod NIJE POGODAN za primjenu kod osoba koje boluju od dijabetesa niti kod osoba s lošom cirkulacijom.

Nemojte koristiti na oštećenoj, nadraženoj koži. Ako se pojavi nelagoda ili nadraženost, odmah prekinite primjenu i zatražite savjet liječnika. Isključivo za vanjsku uporabu. Koristite isključivo na zahvaćenom području, ne nanosite na zdravu kožu.

www.scholl.com

Najnovije

Najčitanije