Otvorena novouređena poliklinika Bilić Vision

Otvorena novouređena poliklinika Bilić Vision

Otvorena novouređena poliklinika Bilić Vision
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Na 240m2 u Zagrebu je otvorena novouređena poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju, ortopediju i internu medicinu s centrom za lasersko skidanje dioptrije.

Na jučer održanom otvorenjem novouređenog prostora Poliklinike Bilić Vision za oftalmologiju, ortopediju i internu medicinu s pripadajućim laserskim centrom, Zagreb, Hrvatska i regija  dobili su jednu od najmodernije opremljenih medicinskih ustanova.

Polikliniku Bilić Vision, privatnu medicinsku ustanovu koja početkom sljedeće godine slavi i 15 godina svoga rada, svečano su otvorili predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović i osnivači Ustanove, dr.sc. Nadežda Bilić, oftalmolog, specijalist za bolesti prednjeg segmenta oka i refraktivnu kirurgiju, te prof.dr.sc. Ranko Bilić, ortoped, subspecijalist za šaku i traumatologiju.

Otvorenju su nazočili i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, Stjepan Mesić, te mnogi poznati iz svijeta glazbe, glume i sporta. Na vrhunskoj organizaciji eventa možemo zahvaliti agenciji Quantum media.

Na 240 m² preuređenog prostora Poliklinike, koja već sada ima 17.000 registriranih pacijenata, nalaze se četiri ambulante, tri čekaonice, operacijski trakt s moderno opremljenom operacijskom salom, sterilizacijom, pripremom pacijenata i stacionarom. Posebno je izdvojen dio za lasersko skidanje dioptrije, opremljen najnovijom tehnologijom lasera i popratne  aparature.  

Zahvaljujući novoj tehnologiji u Poliklinici Bilić Vision moguće je napraviti korekciju vidne oštrine najmodernijom kompjuteriziranom tehnologijom, naočalama, kontaktnim lećama ili laserskim skidanjem dioptrije. Uz dijagnostiku i liječenje povišenog očnog tlaka korištenjem očnog CT-a i kompjuteriziranog vidnog polja, u Poliklinici se ambulantno operira siva mrena (katarakta) u kapljičnoj anesteziji suvremenom metodom uz pomoć ultrazvuka. Moguće je dijagnosticirati i suvremeno liječiti, bilo injekcijama ili laserom, degenerativne bolesti mrežnice, poremećaje oka kod dijabetičara te operacijski i laserski liječiti komplikacije šećerne bolesti na oku. Poliklinika je u mogućnosti liječiti i najkompleksnije bolesti oka, kao što su operacije odljepljenja mrežnice, krvarenja u oku koja s javljaju najčešće kod bolesnika sa šećernom bolesti, ali i druge cirkulacijske i degenerativne bolesti oka.

Dr. sc. Nadežda Bilić, jedna od vodećih refraktivnih kirurga u regiji i osnivačica Poliklinike, tom je prigodom izjavila: "Ponosni smo da u našoj Ustanovi možemo pružiti vrhunsku medicinsku uslugu svojim pacijentima, kako oftalmološkim, tako i ortopedskim. Rezultat je to stalnog praćenja struke, ulaganja u znanje djelatnika svih profila te posebne posvećenosti potrebama pacijenata. Pacijenti su to već prepoznali, o čemu svjedoči i preko 17.000 registriranih pacijenata - korisnika usluga naše Poliklinike."

Iako je oftalmologija glavna djelatnost ove medicinske ustanove, Poliklinika je registrirana i za ortopediju, pa se shodno tome u Poliklinici Bilić Vision mogu dijagnosticirati i sve bolesti lokomotornog aparata, obavljati zahvati na šaci, laktu i stopalu koji ne zahtijevaju korištenje opće anestezije te se mogu provoditi i svi oblici konzervativnog liječenja ortopedskih bolesti.

Osnivači Ustanove su Prof. dr. sc. Ranko Bilić ortoped, subspecijalist za šaku, te subspecijalist za traumatologiju, redoviti sveučilišni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i član Medicinske akademije, te dr. sc. Nadežda Bilić, oftalmolog, specijalist za bolesti prednjeg segmenta oka i refraktivnu kirurgiju.

Prof. Bilić stalno je zaposlen u KBC-u, Zagreb, u Klinici za ortopediju na Šalati. te na Medicinskom fakultetu.

Dr. sc. Nadežda Bilić je nakon 20 godina provedenih u javnom zdravstvu, radeći na Očnoj klinici KB Sestara milosrdnica, odlučila otvoriti vlastitu zdravstvenu ustanovu i primjeniti sva stečena znanja u  liječenju privatnih bolesnika.

Oboje liječnika, iza kojih stoji rad od 35 godina u hrvatskoj medicini, su  poznati i priznati stručnjaci kako u  hrvatskoj medicini tako i šire u regiji, a prof. Bilić i u svjetskim razmjerima. Članovi su brojnih domaćih i međunarodnih udruženja iz svojih područja te redovno nastupaju na domaćim i međunarodnim kongresima kao aktivni sudionici ili kao pozvani predavači.

Prof. Bilić i Dr. Bilić, tijekom svog bogatog medicinskog staža, uspješno su liječili brojne političare, suce, akademike, pisce, slikare, glazbenike, kao i sve druge kojima je njihova pomoć bila potrebna.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti